Η σημασία της διασφάλισης 100% ικανοποίησης των πελατών ως οικοδεσπότη Ιστού

Η βιομηχανία φιλοξενίας ιστοσελίδων έχει γίνει σήμερα ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά πεδία μάχης. Οι πάροχοι φιλοξενίας είναι πάντα επιφυλακτικοί για νέους τρόπους για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες δημιουργώντας ενδιαφέρον με διάφορα μέσα, όπως εκπτωτικά κουπόνια, προσφορές διακοπών, μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων κλπ. Ενώ αυτό είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικό για τους οικοδεσπότες Ιστού να διατηρήσουν την επιχειρηματική ανάπτυξη και να πάρουν περισσότερα οι πελάτες που προσυπογράφουν τις υπηρεσίες φιλοξενίας τους, είναι εξίσου σημαντικό να διατηρήσουν τους υπάρχοντες πελάτες ευτυχείς και πλήρως ικανοποιημένοι, επειδή οι οικοδεσπότες μπορούν μόνο να ελπίζουν ότι θα κερδίσουν το σεβασμό και την αφοσίωση των πελατών τους για να κερδίσουν πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Επιπλέον, όταν κοιτάζετε το παιχνίδι, είναι όλα σχετικά με τη διατήρηση των ρυθμών ανανέωσης υψηλά, και αυτό είναι συνήθως πιο εύκολο μέσω μιας δέσμης εξουσίας θυγατρικών και φιλοξενίας μεταπωλητές .

Η ικανοποίηση και η διατήρηση του πελάτη συμβαδίζουν με το χέρι

Ένας ικανοποιημένος πελάτης πάντα εξαπλώνει τη λέξη για κορυφαίες υπηρεσίες φιλοξενίας σε συναδέλφους, συγγενείς, μέλη της οικογένειας και φίλους. τίποτα δεν μπορεί πραγματικά να νικήσει "από στόμα σε στόμα" διαφήμιση! Η ικανοποίηση του πελάτη και η διατήρηση βασικά συμβαδίζουν με το χέρι και το ένα απλά δεν μπορεί να ελπίζει να διατηρήσει τους δυσαρεστημένους πελάτες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ένας μη ικανοποιημένος πελάτης θα προσεγγίσει πολλά περισσότερα άτομα από έναν ικανοποιημένο πελάτη! Έτσι, ακόμα και αν κατορθώσετε να έχετε 100 ικανοποιημένους πελάτες και 10 δυστυχισμένους πελάτες, τότε οι πιθανότητες είναι υψηλές ότι θα πάρετε πολλή αρνητική δημοσιότητα και πολύ λίγα θετικά σχόλια στην αγορά. Είναι προφανές ότι αν κατορθώσετε να διατηρήσετε υψηλό το ποσοστό ικανοποίησης πελατών, το ποσοστό διατήρησης των πελατών σας θα είναι με τη σειρά του αρκετά υψηλό.

Ζητήστε τα σχόλια και διορθώστε τα λάθη σας

Είναι σημαντικό να θέσουμε τις ανάγκες των πελατών πάνω από οτιδήποτε άλλο. Λάβετε υπόψη τα σχόλια και τις παρατηρήσεις που δίνουν όλοι οι πελάτες στον ιστότοπό σας. Ακόμη και πριν, βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος φιλοξενίας σας διαθέτει έναν ειδικό πίνακα ελέγχου για τους πελάτες, όπου μπορούν να προσφέρουν προτάσεις και να αφήσουν τις παρατηρήσεις τους. Να χρησιμοποιείτε πάντα τις προτάσεις για να βελτιώσετε την ποιότητα των υπηρεσιών σας. Κάθε φορά που συναντάτε μια αρνητική ανατροφοδότηση, επικοινωνήστε με τον πελάτη και διορθώστε το λάθος όσο πιο γρήγορα μπορείτε. μόνο κάνοντας αυτό, μπορείτε να περιμένετε επιτυχία τα επόμενα χρόνια. Από την άλλη πλευρά, εάν αποφασίσετε να αγνοήσετε τα παράπονα και αρνητικά σχόλια, θα καταλήξετε να καταστρέψετε τη φήμη σας αρκετά σύντομα.

Η γρήγορη και αξιόπιστη υποστήριξη είναι το κλειδί

Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με έναν ιστότοπο ενός από τους πελάτες σας, θα ήθελαν να περιμένουν χωρίς να λάβουν γρήγορη υποστήριξη από το τέλος σας. Κάθε ζήτημα που τίθεται από έναν πελάτη πρέπει να παρακολουθείται το νωρίτερο και εάν πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα, τότε πρέπει να απευθύνεται εντός μίας ώρας. Εν πάση περιπτώσει, κανένα από τα θέματα που τέθηκαν δεν πρέπει να παραμείνει αφύλακτο για περισσότερο από 24 ώρες. Ανεξάρτητα από το αν φροντίζετε τους τοπικούς πελάτες να λειτουργούν σε παγκόσμιο επίπεδο, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια εξειδικευμένη ομάδα για να προσφέρετε υποστήριξη πελατών όλο το εικοσιτετράωρο.

Έχετε στη διάθεσή σας το έμπειρο τεχνικό προσωπικό υποστήριξης

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι οι πελάτες σας βασίζονται στην ομάδα υποστήριξης τυφλά. Έτσι, δεν θέλετε μια παρέα πελατών που παραπονιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν τι τους στέλνει τα στελέχη υποστήριξης. Μερικές φορές, η ομάδα τεχνικής υποστήριξης ανταποκρίνεται με ειλικρίνεια σε ένα ζήτημα πολύ γρήγορα, αλλά δεν επιλύει το ζήτημα εγκαίρως, γεγονός που δεν βοηθά ούτε την αιτία. Επομένως, η έγκαιρη ανταπόκριση δεν είναι ο μόνος σημαντικός παράγοντας και η ομάδα τεχνικής υποστήριξης θα πρέπει να είναι σε θέση να επιλύσει αποτελεσματικά τα θέματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Περισσότερα θέματα που έχουν επιλυθεί εγκαίρως υπονοούν απλά πολλούς ευχαριστημένους πελάτες. Και, ευτυχείς πελάτες συχνά μεταφράζεται σε περισσότερες παραπομπές, και υψηλότερο ποσοστό διατήρησης!

Κρατήστε τους πελάτες σας ενημερωμένους

Παρέχει πάντα καλή εντύπωση αν προειδοποιείτε ή ενημερώνετε τους πελάτες σας για νέες εξελίξεις εκ των προτέρων. Συνεχίστε να τους ενημερώνετε για τα πράγματα που ενδέχεται να επηρεάσουν τον ιστότοπό τους. Οι πελάτες θα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με την εφεδρική ρουτίνα και τη γενική συντήρηση. Αυτό βοηθά επίσης στην εκτέλεση ομαλών εσωτερικών λειτουργιών χωρίς να προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη στους πελάτες σας με μη προγραμματισμένους χρόνους διακοπής λόγω αναβάθμισης του δικτύου και συντήρησης. Εάν ένα συγκεκριμένο θέμα είναι χρονοβόρα και δεν μπορεί να επιλυθεί μέσα σε λίγες ώρες, είναι πάντα καλό να ενημερώνετε τον πελάτη για το ίδιο και να του παρέχετε περιοδική έκθεση προόδου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να αφήσετε τους πολύτιμους πελάτες σας από το βρόχο σε οποιαδήποτε από τις δραστηριότητές σας που τους επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα.

Είστε δεσμευμένοι να αποτύχετε εάν δεν ενδιαφέρεστε για τους πελάτες!

Οι οικοδεσπότες του ιστότοπου που δεν αισθάνονται την ανάγκη να προσφέρουν την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών στην τάξη και να αντιμετωπίζουν εγκαίρως τις ανησυχίες των πελατών, χάνουν συχνά τους πολύτιμους πελάτες τους μία προς μία και τελικά αποτυγχάνουν να διατηρήσουν την επιχείρησή τους στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τρέξιμο.

Ένας καλός οικοδεσπότης πάντα πιστεύει στο να συγχαρεί τις επιχειρήσεις ενός πελάτη, προσφέροντας κορυφαία υποστήριξη πελατών και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό; ποτέ δεν υποτιμάτε έναν πελάτη, γιατί αρχίζει με μια μικρή ένωση. Οι πελάτες που αναλαμβάνουν το φθηνότερο κοινό πρόγραμμα φιλοξενίας συχνά καταλήγουν να πληρώνουν τα πιο δαπανηρά πακέτα VPS ή dedicated servers σε ένα θέμα μόλις 6-12 μήνες, γι 'αυτό θα ήταν εντελώς ανόητο να αγνοήσουμε τέτοιους δυνητικούς πελάτες.