Πόσα υπολογιστές μπορώ να εγκαταστήσω νόμιμα στο Photoshop;

Οι περιορισμοί εγκατάστασης του Photoshop εξηγούνται

Η άδεια χρήσης του τελικού χρήστη (EULA) του Photoshop επιτρέπει πάντοτε την εγκατάσταση του Photoshop σε έως και δύο υπολογιστές (για παράδειγμα, οικιακό υπολογιστή και υπολογιστή εργασίας ή επιτραπέζιο υπολογιστή και φορητό υπολογιστή), εφόσον δεν χρησιμοποιείται και οι δύο υπολογιστές ταυτόχρονα. Φυσικά, με την εμφάνιση του Creative Cloud, όλο το σχετικό λογισμικό μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε δύο υπολογιστές.

Η Adobe είναι αρκετά σαφής σε αυτό το θέμα στα αρχεία βοήθειας Creative Cloud.

Όταν η Adobe εισήγαγε το Photoshop CS για τα Windows και το Photoshop CS2 για Macintosh και Windows, η εταιρεία εισήγαγε επίσης την ενεργοποίηση του προϊόντος, γεγονός που καθιστά την πολιτική δύο υπολογιστών αυστηρά εφαρμόσιμη εμποδίζοντας την ενεργοποίηση του Photoshop σε περισσότερους από δύο υπολογιστές. Κάτω από την ενεργοποίηση του προϊόντος, έπρεπε να εισαγάγετε ένα κλειδί άδειας χρήσης που περιέχεται στο λογισμικό, πριν να λειτουργήσει η εφαρμογή. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Photoshop σε όσους υπολογιστές επιθυμείτε, αλλά μόνο δύο αντίγραφα μπορούν να ενεργοποιηθούν. Είναι πολύ εύκολο να μεταφέρετε ενεργοποιήσεις από έναν υπολογιστή σε άλλο, εφόσον οι υπολογιστές διαθέτουν σύνδεση στο Internet. Ακόμη και χωρίς σύνδεση στο Internet, μπορείτε ακόμα να μεταφέρετε την ενεργοποίηση μέσω του τηλεφώνου.

Αυτές οι πληροφορίες ισχύουν επίσης για τα άλλα προϊόντα της Creative Suite της Adobe: Illustrator, InDesign, GoLive και Acrobat Professional. Αυτή η άδεια δόθηκε σε ισχύ για όλες τις "εγκιβωτισμένες" εκδόσεις του λογισμικού της Adobe. Με τις εκδόσεις Adobe Creative Cloud , μια συνδρομή για ένα χρήστη σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε το λογισμικό σε απεριόριστους υπολογιστές, αλλά δεν θα επιτρέπεται η χρήση του σε περισσότερους από έναν υπολογιστές ταυτόχρονα.

Αυτό άλλαξε όταν η Adobe άλλαξε από την πώληση κουτιών με CD σε ένα μοντέλο βασισμένο σε συνδρομές γνωστό ως Creative Cloud. Εφόσον διαθέτετε λογαριασμό Creative Cloud, μπορείτε να εγκαταστήσετε το λογισμικό σε δύο υπολογιστές ανά πάσα στιγμή. Το πραγματικό πλεονέκτημα σε αυτό είναι ότι αυτοί οι υπολογιστές μπορούν να είναι υπολογιστές Macintosh και Windows. Δεν χρειάζεται πλέον να αγοράζετε ξεχωριστές εκδόσεις των εφαρμογών των Windows και Macintosh. Το άλλο πλεονέκτημα σε αυτό το μοντέλο είναι ότι όλες οι ενημερώσεις είναι δωρεάν. Η συνδρομή σας στο Creative Cloud σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώσετε το λογισμικό ανά πάσα στιγμή και όταν είναι διαθέσιμη μια μεγάλη ενημέρωση, όπως μια αλλαγή στον αριθμό έκδοσης, δεν χρειάζεται πλέον να αγοράσετε την ενημερωμένη έκδοση και να περάσετε από τη μακρά διαδικασία απομάκρυνσης του θεραπευτή έκδοση και επανεγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης.

Η Adobe πλέον δεν προσφέρει καμία από τις σουίτες λογισμικού που βασίζονται σε CD και, στην πραγματικότητα, η υποστήριξη για αυτές τις εκδόσεις δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Αν και μπορείτε να αγοράσετε, ιδιωτικά, χρησιμοποιημένα αντίγραφα του λογισμικού που χρειάζεστε για να προσεγγίσετε αυτό με πολύ υψηλό βαθμό προσοχής. Για παράδειγμα, αν ο πωλητής δεν έχει απενεργοποιήσει την έκδοση που αγοράσατε, οι πιθανότητες είναι σχεδόν 100% ότι το λογισμικό που αγοράσατε δεν θα μπορεί να ενεργοποιηθεί. Ακόμα και τότε, υπάρχουν ιστότοποι που προσφέρουν πειρατικές εκδόσεις του λογισμικού και οι πιθανότητες είναι αρκετά καλές ότι ο κώδικας ενεργοποίησης κώδικα sup [plied δεν θα λειτουργήσει.

Σημείωση: Μπορείτε να βρείτε το EULA του Photoshop κάτω από το φάκελο Legal στο φάκελο εγκατάστασης του Photoshop. Υπάρχουν διάφοροι υπο-φάκελοι για διαφορετικές μεταφράσεις γλωσσών, με ένα αρχείο "License.html" κάτω από το καθένα. Για την αμερικανική μετάφραση για Photoshopon στα Windows, το αρχείο βρίσκεται στο φάκελο C: \ Program Files \ Adobe \ Adobe Photoshop \ Legal \ el. Εάν αγοράσατε το Photoshop ως μέρος της Adobe Creative Suite, θα υπάρχει ένας φάκελος Legal κάτω από το φάκελο εγκατάστασης του Adobe Creative Suite.

Ενημερώθηκε από τον Tom Green.