Γιατί να παίξω το Minecraft;

Γιατί μου αρέσει ακόμα να παίζω Minecraft μετά από πέντε χρόνια; Ας το συζητήσουμε!

Αν με ρωτάς γιατί είχα παίξει Minecraft για τόσο πολύ καιρό, θα μπορούσα να συνεχίσω και να συνεχίσω με λόγο για λογική. Το Minecraft έχει επηρεάσει τη ζωή μου με πολλούς θετικούς τρόπους από την πρώτη στιγμή που άρχισα να παίζω. Δίνοντας μου πάνω από πέντε χρόνια απόλαυσης, έχω παίξει Minecraft περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο video game (εκτός από το RuneScape της Jagex που είναι επί του παρόντος σε δέκα χρόνια παιχνιδιού). Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε γιατί ο Minecraft μου έδωσε πολλές υπέροχες αναμνήσεις, απόλαυση και άφθονο χρόνο παιχνιδιού.

01 από 07

Ο συγχρονισμος

Κατέληξα να βρώ Minecraft όταν ήμουν σε ένα πολύ περίεργο σημείο της ζωής μου. Ήμουν δεκατεσσάρων ετών και έψαχνα να βρω ένα νέο βιντεοπαιχνίδι. Ο υπολογιστής μου δεν ήταν υπέροχος, οπότε ήμουν πολύ περιορισμένος σε αυτό που πραγματικά μπορούσα να παίξω. Ήμουν πολύ γρήγορα βαρεθεί με RuneScape και χρειάστηκε ένα νέο video game για να παίξει με τους φίλους μου. Καθώς η Minecraft κέρδισε πολύ γρήγορα δημοτικότητα στον κύκλο των συντρόφων μου, δίσταζα να παίξω το παιχνίδι. Ενώ η Minecraft έμοιαζε βαρετή με την πρώτη ματιά, δεν προτίθεμαι να την αγοράσω. Έχοντας ζήσει εκατοντάδες φορές για να παίξει το παιχνίδι με τους φίλους μου, τελικά μου άρεσε και το αγόρασα online.

Την πρώτη φορά που παίζω το βιντεοπαιχνίδι, περίμενα να έχει κάποιον αποφασισμένο λόγο ή σημείο. Ενώ δεν περίμενα ούτε μια ιστορία ούτε κάτι τέτοιο, περίμεναν μια κινητήρια δύναμη να θέλει να παίξει, ένα κίνητρο. Αντί να μου δοθεί ένας λόγος να παίξω, μου δόθηκε μια κενή πλάκα. Σύντομα διαπίστωσα ότι χωρίς τίποτα που μου δόθηκε για να οδηγήσω την κατεύθυνση μου, έπρεπε να αποφασίσω και να καταλάβω τι έπρεπε να κάνω. Ενώ ακούγεται κλισέ, η πρώτη μου αντίδραση ήταν να γροθιά δέντρα και να πάω από εκεί.

Άρχισα να παρακολουθώ φορτία από διάφορα βίντεο του YouTube στο Minecraft και αμέσως πήρα μια ιδέα για το τι θα μπορούσα μέσα στο παιχνίδι. Μετά από λίγες μέρες παίζοντας με τον εαυτό μου, διαπίστωσα ότι το να παίζεις Minecraft με φίλους μπορεί να είναι πολύ πιο διασκεδαστικό από το αναμενόμενο. Μπήκα σε ένα διακομιστή με πολλούς φίλους μου και άρχισα να διασκεδάζω πολύ περισσότερο από ό, τι περίμενα. Το Minecraft δεν ήταν πλέον ένα τηλεοπτικό παιχνίδι που μου έδωσε την απόλαυση μόνη μου.

02 του 07

Δημιουργική έξοδο

Από τη στιγμή που άρχισα να διασκεδάζω, αποφάσισα να τοποθετήσω αρκετό χρόνο στο παιχνίδι, βρίσκοντας νέους τρόπους να εκφραστούμε μέσα στους φαινομενικά άπειρους τοίχους του παιχνιδιού. Χωρίς όρια όσον αφορά τα δημιουργικά όρια, αποφάσισα να ανοίξω το μυαλό μου και να αρχίσω να πειραματίζομαι με ιδέες. Δημιουργίες που άρχισα να πιστεύω ότι θα μπορούσα να κάνω άρχισαν να γεμίζουν τους κόσμους μου, το ένα μετά το άλλο. Με έναν ατελείωτο κόσμο να τοποθετήσει και να οικοδομήσει τις ιδέες μου από το έδαφος, άρχισα να παρατηρώ ότι θα μπορούσα να οικοδομήσω μεγαλύτερες και καλύτερες δημιουργίες.

Οι δημιουργίες μου πήγαν από την ύπαρξη εξαιρετικά απλών, απρογραμμάτιστων δομών σε πιο περίτεχνα σχέδια τα οποία είχαν μελετηθεί περισσότερο. Το Minecraft έχει δώσει σε πολλούς άλλους παίκτες και στον εαυτό μου ένα δημιουργικό κατάστημα που επιτρέπει μια ενισχυμένη καλλιτεχνική εμπειρία όταν φέρνει μια ιδέα στη ζωή. Τα τελευταία χρόνια, η Minecraft με ενέπνευσε να σκεφτώ νέες ιδέες (όπως τα προϊόντα Redstone ) που δεν μπορούν να ωφελήσουν μόνο τον κόσμο μου μέσα στο Minecraft , αλλά μπορούν επίσης να ωφελήσουν την καλλιτεχνική μου ανάγκη να δημιουργήσω μια ιδέα. Με κάθε ιδέα που δημιουργώ, προσπαθώ πάντα να κάνω κάτι πιο περίπλοκο από το τελευταίο. Δίνοντας τον εαυτό μου την πρόκληση να αισθάνομαι εκπληρωμένος μετά από μια πιο έντονα σχεδιασμένη δομή επιτρέπει μια ποτέ στεγνή ή βαρετή στιγμή όταν πρόκειται για Minecraft .

03 του 07

YouTube

Τέιλορ Χάρις

Το Minecraft έδωσε επίσης σε πολλούς νέους δημιουργούς μια φωνή στη βιομηχανία ψυχαγωγίας, ειδικά μέσω του YouTube. Όταν πολλοί παίκτες δεν μπορούσαν να βιώσουν παιχνίδια βίντεο υψηλής απόδοσης στον υπολογιστή τους, η Minecraft έδωσε στους δημιουργούς την ευκαιρία να δοκιμάσουν το χέρι τους για να κάνουν online βίντεο. Ήμουν ένας από εκείνους τους πολλούς δημιουργούς. Είχα κάνει περιεχόμενο για το YouTube για λίγα χρόνια με βάση άλλα βιντεοπαιχνίδια, αλλά ποτέ δεν προσπάθησα πραγματικά Ας παίξει. Είχα κάνει λίγα ζωντανά σχόλια εδώ και εκεί πριν από το Minecraft , αλλά κατέληξα να βρίσκω την αγάπη μου γι 'αυτό όταν παίζω το παιχνίδι.

Ήμουν ένας πολύ μικρός YouTuber και είχα αποφασίσει να βάλω μια μεγάλη πλειοψηφία του χρόνου και της προσπάθειάς μου στην νεοσυσταθείσα τέχνη μου της ομιλίας και της ψυχαγωγίας. Ενώ κάποτε φαινόταν πολύ ντροπαλός και δειλά στο YouTube, έχω γίνει πολύ πιο δυνατός και πιο φωνητικός. Η απλή εγγραφή βίντεο σε ένα παιχνίδι που μου άρεσε έδωσε τη δυνατότητα να διατυπώσω τις σκέψεις μου με πολύ πιο οργανωμένο τρόπο. Είχα μάθει να μην είμαι πλέον τόσο ντροπαλός που ήμουν κάποτε, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι έκανα βίντεο Minecraft για τόσο πολύ καιρό. Η ομιλία σε ένα κοινό φαίνεται να είναι δεύτερη φύση τώρα, αφού το κάνει εδώ και καιρό στο YouTube.

04 του 07

Η κοινότητα

Τέιλορ Χάρις

Όχι μόνο παίζω Minecraft για την απόλαυση του παιχνιδιού, αλλά και για την κοινότητα που σχετίζεται με αυτό. Δεν βρήκα άλλη κοινότητα εντός παιχνιδιού που να ενδιαφέρεται τόσο για τη δημιουργία, την απόλαυση της ζωής, όσο και για το καλό του άλλου και πολύ περισσότερο από το Minecraft . Ενώ η πτυχή ψυχαγωγίας του βιντεοπαιχνιδιού έχει τα σκαμπανεβάσματα, συνολικά, το καλό ξεπερνά τα κακά κάθε φορά.

Με μια κοινότητα τόσο σταθερή στη δημιουργία νέων και συναρπαστικών τρόπων για να ζήσετε το Minecraft , δεν υπάρχει κανένας γενικός λόγος να σταματήσετε να παίζετε. Αμέτρητα φιλανθρωπικά γεγονότα έχουν γεννηθεί από την αγάπη του Minecraft , δίνοντας στους νέους παίκτες λόγο να γίνουν ενδιαφέροντες. Πολύ λίγες κοινότητες που βασίζονται σε βιντεοπαιχνίδια έχουν μια ισχυρή σχέση με τους παίκτες όσον αφορά την προσέγγιση και την εκτέλεση πράξεων. Η κοινότητα του Minecraft έχει εμπνεύσει πολλούς νέους τρόπους παιχνιδιού, μεταξύ άλλων για εκπαιδευτική χρήση, γενική χαλάρωση και πολλά άλλα. Αυτές οι δημιουργίες και οι ιδέες δεν θα ήταν εφικτές χωρίς την ώθηση που η κοινότητα έχει δώσει για να υποστηρίξει την ύπαρξή τους. Δεν μπορώ να φανταστώ μια άλλη κοινότητα των gamers θα προτιμούσα να είμαι εκτός της τότε κοινότητας Minecraft .

05 του 07

Το μέλλον του Minecraft

https://mojang.com/2015/07/weve-chosen-a-director-for-the-minecraft-movie/

Είμαι πάντα ενθουσιασμένος για το τι σημαίνει το μέλλον της Minecraft στη βιομηχανία ψυχαγωγίας. Με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του βιντεοπαιχνιδιού, όπως το Minecraft: Education Edition , νέα Minecraft: Story Mode κεφάλαια, μια ταινία Minecraft , Hololens και πολλά άλλα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ενθουσιαστείτε. Αυτές οι ανακοινώσεις τόσο από τη Mojang όσο και από τη Microsoft συνέχισαν να με ενθουσιάζουν με κάθε νέα πληροφορία που έχει αποκαλυφθεί.

Η Mojang και η Microsoft δεν είναι οι μόνοι προγραμματιστές που έχουν δημιουργήσει βαριά αναμενόμενες κυκλοφορίες. Πολλοί παίκτες έχουν αρχίσει να τροποποιούν το Minecraft , επιτρέποντας σε άλλους να βιώσουν και να απολαύσουν το video game με νέους συναρπαστικούς τρόπους. Όσο η Minecraft ήταν γύρω, υπάρχουν modders για το παιχνίδι. Αυτοί οι τροποποιητές έχουν εισαγάγει νέες ιδέες που κάποτε δεν φαντάστηκαν. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η κοινότητα Minecraft έχει σταθεροποιηθεί για τη δημιουργία νέων τρόπων για να βιώσουν το βιντεοπαιχνίδι, έτσι, mods έχουν νόημα να δημιουργήσει. Αυτές οι τροποποιήσεις στο παιχνίδι βίντεο επιτρέπουν στους παίκτες να απολαμβάνουν το Minecraft στο περιεχόμενο της καρδιάς τους, προσθέτοντας και αφαιρώντας τα διάφορα χαρακτηριστικά που θεωρούν κατάλληλα.

06 του 07

Χαλάρωση

Ενώ ήμουν κάποτε εξαιρετικά άγχος στη ζωή μου, το Minecraft με παρηγορούσε. Το να μπορώ να εξερευνήσω έναν εξαιρετικά μεγάλο κόσμο και να κάνω με αυτό, όπως ευχαρίστησα, με πλήρωσε με ευδαιμονία. Δεν υπήρξε άλλο βιντεοπαιχνίδι που να συγκρίνεται με αυτό που θα μπορούσα να αισθανθώ ενώ περπατούσα γύρω μου και βιώνοντας τα χαρακτηριστικά που έχει να προσφέρει η Minecraft . Το Minecraft , με τα χρόνια, μου προσέφερε αρκετή χαλάρωση και ευκαιρία να ξεφύγω από τα καθημερινά μου προβλήματα.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι που βιώνουν μια ανάγκη να χαλαρώσουν , και το παιχνίδι είναι ένας σαφής τρόπος για να γίνει αυτό. Η έλλειψη μιας κατευθυντικής δύναμης από την Minecraft (από την άποψη ενός ατόμου τι να κάνει) δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να καταλάβουν τι θέλουν να ολοκληρώσουν προτού αναμένουν να κάνουν κάτι. Μετά την κυκλοφορία του Minecraft , δεν υπήρξε λάθος τρόπος για να παίξετε το βιντεοπαιχνίδι. Ενώ πολλοί θα παίξουν με την πρόθεση της επιβίωσης, πολλοί δεν θα ονειρευτούν να ενεργοποιήσουν το χαρακτηριστικό. Πολλοί παίκτες απολαμβάνουν τη λειτουργία Creative, ενώ άλλοι μπορεί να μην απολαμβάνουν ακόμη και αυτό. Οι ατελείωτες δυνατότητες των στυλ παιχνιδιού προσφέρουν χαλάρωση σε όσους το χρειάζονται στην καθημερινή τους ζωή, συμπεριλαμβανομένου και εμού.

07 του 07

Συμπερασματικά

Το Minecraft μου έδωσε πολλά χρόνια απόλαυσης και δεν έχω πρόθεση να παραιτηθώ από το παιχνίδι ακόμα. Με εκδηλώσεις όπως το Minecon και άλλα νέα συναρπαστικά μέλλοντα που περιμένουν, δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για να παίζετε. Αυτό το παιχνίδι βίντεο έδωσε έμπνευση σε πολλούς, συμπεριλαμβανομένου και εγώ, να θέλω να δημιουργήσω, να πειραματιστώ και να απολαύσω όχι μόνο τις απλούστερες αλλά πιο περίπλοκες πλευρές του παιχνιδιού. Με πάνω από πέντε χρόνια εμπειρίας στο να παίζω Minecraft κάτω από τη ζώνη μου, μπορώ μόνο να ελπίζω ότι τελικά θα φτάσω σε δέκα.

Παρόλο που δεν παίρνω για να παίζω το Minecraft όσο θα ήθελα λόγω της δουλειάς μου και άλλων συμφερόντων, προσπαθώ πάντα να κάνω χρόνο για αυτό. Αν και είναι απλώς ένα βιντεοπαιχνίδι για μερικούς, το Minecraft μου έδωσε έναν τρόπο να εκφράσω τις ιδέες, τις σκέψεις μου, τις απόψεις μου και τον εαυτό μου με τη μορφή μιας μικρής θέσης μπλοκ. Αυτό το εικονικό sandbox μου έδωσε πολύ περισσότερα από την ευκαιρία να παίξω και να βιώσω μια νέα περιπέτεια μέσα από παιχνίδια, να βγάλω βίντεο, να κάνω δημιουργίες και να χαλαρώσω. Το Minecraft μου έδωσε επίσης τη δυνατότητα να γράφω συχνά για τις σκέψεις μου σε ένα θέμα που απολαμβάνω απόλυτα. Χωρίς Minecraft , αυτά τα λόγια δεν θα υπήρχαν ποτέ με τη σειρά που κάνουν και δεν θα είχαν ποτέ μεταφορτωθεί σε μια ιστοσελίδα για να διαβάσετε (ενώ ελπίζουμε να απολαύσετε).

Παίζω τη Minecraft επειδή μου έδωσε πολλές ευκαιρίες να βρω τον εαυτό μου δημιουργικά και ταυτόχρονα να τονώσω το τμήμα του εγκεφάλου μου που με δελεάζει να προκαλώ τον εαυτό μου με νέους τρόπους που ίσως να μην φανταζόμουν κάποτε. Ας ελπίσουμε ότι το Minecraft κάνει το ίδιο για εσάς.