Πώς να Ελέγχου Amazon Echo μέσω τηλεφώνου

Όχι κοντά στην ηχώ σας; Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας για να επικοινωνήσετε

Οι συσκευές με δυνατότητα Alexa της Amazon, όπως η σειρά προϊόντων Echo , ελέγχονται από τη φωνή σας, αντιδρώντας στις εντολές κάθε φορά που ακούν το όνομα 'Alexa' (ή άλλο μανικιούρ αν έχετε προσαρμόσει το δικό σας). Ενώ αυτά τα δημοφιλή gadget τείνουν να ακούν ακόμη και το πιο μαλακό ομιλούν άτομο στο δωμάτιο, υπάρχει ένα όριο στο πόσο μακριά μπορείτε να είστε πριν σταματήσουν να αναγνωρίζουν την ομιλία σας.

Σε περιπτώσεις όπως αυτό, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Alexa από το smartphone σας Android ή iOS, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε τον εικονικό βοηθό ακόμα και όταν δεν είστε στο σπίτι. Αυτό μπορεί να έρθει σε πρακτικό εάν έχετε ενσωματώσει την Alexa με το έξυπνο σπίτι σας και θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα φώτα σας ή να ελέγξετε εξ αποστάσεως άλλες συσκευές ή ίσως απλά θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά του, σε μια άλλη πόλη.

Ελέγξτε Alexa από iOS

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ελέγξετε το Amazon Echo από το iPhone σας.

  1. Εάν δεν υπάρχει ήδη στο τηλέφωνό σας, κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή αγορών του Amazon, για να μην συγχέεται με την εφαρμογή Alexa που χρησιμοποιήσατε αρχικά για τη ρύθμιση της συσκευής Echo.
  2. Εκκινήστε την εφαρμογή του Amazon.
  3. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Amazon , εάν είναι απαραίτητο.
  4. Αγγίξτε το εικονίδιο μικροφώνου, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Στις μελλοντικές συνεδρίες εφαρμογών, αυτό το εικονίδιο μικροφώνου μπορεί να αντικατασταθεί από το κουμπί Alexa (ένα μπαλόνι ομιλίας μέσα σε ένα κύκλο).
  5. Τώρα θα σας ζητηθεί να δοκιμάσετε την Alexa. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να συνεχίσετε.
  6. Επιλέξτε το κουμπί Πατήστε για να μιλήσετε, αν εμφανιστεί, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.
  7. Μπορεί να εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου αναδυόμενου iOS, το οποίο σας ενημερώνει ότι η εφαρμογή Amazon ζητά πρόσβαση στο μικρόφωνο του τηλεφώνου σας. Πατήστε OK .
  8. Μόλις η Alexa είναι έτοιμη να ακούσει την εντολή ή την ερώτησή σας, η οθόνη θα γίνει πιο σκούρα και μια παλλόμενη μπλε γραμμή θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Θα δείτε επίσης ένα δείγμα κειμένου προτροπής, όπως ακριβώς ρωτήστε, "Alexa παραγγελία τροφίμων σκύλου" . Απλά μιλήστε στο iPhone σας σε αυτό το σημείο σαν να μιλούσατε με τη συσκευή Echo.

Ελέγξτε Alexa από το Android

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ελέγξετε την Alexa από το Android smartphone σας.

  1. Ξεκινήστε την εφαρμογή Alexa, όχι την εφαρμογή για ψώνια Amazon όπως αναφέρθηκε παραπάνω στις οδηγίες iOS. Αυτή είναι η ίδια εφαρμογή που χρησιμοποιήσατε κατά την πρώτη ρύθμιση της συσκευής Echo.
  2. Πατήστε το εικονίδιο της Alexa, που αντιπροσωπεύεται από ένα μπαλόνι ομιλίας μέσα σε ένα κύκλο και βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης σας.
  3. Επιλέξτε το κουμπί ALLOW για να επιτρέψετε την πρόσβαση της εφαρμογής Alexa στο μικρόφωνο της συσκευής σας.
  4. Πατήστε Τέλος .
  5. Σε αυτό το σημείο η Alexa είναι έτοιμη για τις εντολές ή τις ερωτήσεις σας. Απλώς αγγίξτε ξανά το εικονίδιο Alexa και μιλήστε στο smartphone σαν να μιλούσατε στη συσκευή Echo.

Γιατί διαφορετικές εφαρμογές;

Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί τα Android και iOS χρησιμοποιούν διαφορετικές εφαρμογές για τον έλεγχο της Alexa και της Echo. Η εφαρμογή Alexa - για iOS ή Android - χρησιμοποιείται για τους ακόλουθους σκοπούς:

  1. Ρύθμιση της Echo ή άλλων συσκευών με δυνατότητα Alexa.
  2. Προβολή του ιστορικού Alexa (Echo ή άλλως), τόσο ηχογραφημένο όσο και κείμενο.
  3. Προτείνετε εντολές / ικανότητες για να δοκιμάσετε με την Alexa.
  4. Ρυθμίστε την Alexa ώστε να έχει πρόσβαση στις επαφές ενός τηλεφώνου, κάτι που είναι απαραίτητο για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων ή την αποστολή μηνυμάτων μέσω μιας συσκευής Alexa.
  5. Ρυθμίστε τις υπενθυμίσεις και τους συναγερμούς για τις διάφορες συσκευές με δυνατότητα Alexa.
  6. Τροποποιήστε μια πληθώρα ρυθμίσεων που σχετίζονται με την Alexa.

Απλά συμβαίνει ότι στο Android μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ίδια την Alexa (μιλώντας πραγματικές εντολές) μέσω της εφαρμογής Alexa. Στο iOS, αυτή η δυνατότητα δεν περιλαμβάνεται στην εφαρμογή Alexa και πρέπει να έχετε πρόσβαση μέσω της εφαρμογής Αγορές του Amazon. Όσον αφορά το γιατί παραμένει μυστήριο του Αμαζονίου.