Σταθερή κάμερα φακού

Πώς μια σταθερή κάμερα φακού διαφέρει από ένα DSLR;

Μια σταθερή φωτογραφική μηχανή φακού έχει πολλές διαφορετικές έννοιες, αλλά ο όρος τυπικά χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που συχνά μοιάζει με ψηφιακό αντανακλαστικό απλού φακού ( DSLR ). Η μεγαλύτερη διαφορά από ένα DSLR είναι ότι η σταθερή κάμερα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει εναλλάξιμους φακούς.

Τεχνικά, μια σταθερή φωτογραφική μηχανή φακού είναι οποιαδήποτε κάμερα που δεν χρησιμοποιεί εναλλάξιμους φακούς. Έτσι, οι σταθερές κάμερες φακών μπορούν να κυμαίνονται από τις μεγάλες κάμερες ζουμ που μοιάζουν με προηγμένες κάμερες με κάμερες με κάμερες με retro-look με μεγάλους αισθητήρες εικόνας σε μικροσκοπικά μοντέλα point-and-shoot. Θα μπορούσατε ακόμη να καλέσετε μια κάμερα κινητού τηλεφώνου μια σταθερή κάμερα φακού, με τον αυστηρότερο ορισμό του όρου.

Ωστόσο, θα διαπιστώσετε ότι ο όρος σταθερή φωτογραφική μηχανή φακού χρησιμοποιείται πιο συχνά για να περιγράψει τις μεγάλες κάμερες ζουμ που μοιάζουν λίγο σαν τις DSLR. Ο όρος βοηθά στη διαφοροποίηση αυτών των φωτογραφικών μηχανών από τις συσκευές DSLR. Σύμφωνα με αυτόν τον πιο περιοριστικό ορισμό, θα διαπιστώσετε ότι οι σταθερές κάμερες φακών προσφέρουν συνήθως πολύ μεγάλους φακούς ζουμ και συνήθως κοστίζουν περισσότερο από το σημείο και πυροβολούν, μοντέλα για αρχάριους. Ορισμένες κάμερες σταθερών φακών μπορούν να προστεθούν ελαφρώς στις δυνατότητες ζουμ και ευρείας γωνίας με τη χρήση φακών μετατροπής, αν και αυτό είναι σπάνιο. Μερικοί άνθρωποι αναφέρονται επίσης σε αυτές τις μεγάλες ζουμ , μεγάλες σταθερές κάμερες κάμερας ως φωτογραφικές μηχανές DSLR .

Βασικές κάμερες σταθερών φακών

Οι πιο βασικές κάμερες σταθερών φακών θα προσφέρουν συνήθως κάποια ρύθμιση οπτικού ζουμ. Επίσης, είναι συνήθως πολύ λεπτές κάμερες, όπου ο φακός περιστρέφεται μέσα στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής όταν η κάμερα είναι απενεργοποιημένη, επιτρέποντάς σας να μεταφέρετε μια τέτοια κάμερα σε μια τσέπη.

Η φωτογραφική μηχανή Canon PowerShot SX610 HS είναι βασικό σταθερό μοντέλο φακού, προσφέροντας φακό οπτικού ζουμ 18x.

Προηγμένες κάμερες σταθερού επιπέδου

Μια προηγμένη κάμερα σταθερού φακού ήταν μια κατηγορία που αναπτύσσεται γρήγορα. Τέτοιες προηγμένες κάμερες διαθέτουν συνήθως μικρό φακό ζουμ, εμπορεύοντας μια μεγάλη τηλεφακό για ευρύτατο διάφραγμα, παρέχοντας στον φωτογράφο περισσότερη ευελιξία στον τύπο των εικόνων που μπορεί να δημιουργήσει, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας θολώματος του φόντου. Τέτοιες προηγμένες κάμερες σταθερών φακών θα έχουν επίσης μεγάλο αισθητήρα εικόνας.

Η κάμερα Fujifilm XF1 αποτελεί παράδειγμα προηγμένης κάμερας σταθερών φακών. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι κάμερες είναι συνήθως πολύ ακριβές.

Μεγάλες κάμερες φακού σταθερής ζουμ

Η μεγάλη κάμερα ζουμ σταθερού φακού μπορεί να είναι μια δημοφιλής επιλογή, επειδή μπορεί να επιτύχει μια ρύθμιση τηλεφακό που είναι δύσκολο να ταιριάζει με οποιοδήποτε άλλο τύπο φωτογραφικής μηχανής, ακόμα και ένα DSLR. Τέτοιες κάμερες σταθερού φακού μεγάλου ζουμ μπορούν να χρησιμεύσουν ως γέφυρα για έναν ενδιάμεσο φωτογράφο που επιθυμεί να μεταναστεύσει από μια φωτογραφική μηχανή αρχαρίων σε ένα DSLR.

Η φωτογραφική μηχανή Canon SX60 HS είναι ένα τέτοιο μοντέλο, προσφέροντας ρύθμιση οπτικού zoom 65X .