Εγκατάσταση κάρτας γραφικών AGP

01 από 07

Εισαγωγή και ενεργοποίηση

Απενεργοποιήστε όλη την τροφοδοσία στον υπολογιστή. © Μαρκ Κιμίν

Δυσκολία: Απλή
Χρόνος που απαιτείται: 5 λεπτά
Απαιτούμενα εργαλεία: Κατσαβίδι Philips

Αυτός ο οδηγός αναπτύχθηκε για να καθοδηγήσει τους χρήστες σχετικά με τη σωστή μέθοδο εγκατάστασης μιας κάρτας προσαρμογέα AGP σε ένα επιτραπέζιο σύστημα υπολογιστών. Πρόκειται για έναν οδηγό οδηγιών βήμα προς βήμα με φωτογραφίες που περιγράφουν λεπτομερώς τα μεμονωμένα βήματα. Η ρύθμιση για προσαρμογέα γραφικών PCI είναι σχεδόν πανομοιότυπη εκτός από την περίπτωση που η κάρτα μεταβαίνει σε μια υποδοχή PCI αντί για μια υποδοχή AGP.

Πριν από την εργασία σε ένα σύστημα υπολογιστών καθόλου, είναι σημαντικό να απενεργοποιήσετε το σύστημα για να το κάνετε ασφαλές. Τερματίστε το λειτουργικό σύστημα εάν ο υπολογιστής είναι ενεργοποιημένος. Αφού ο υπολογιστής κλείσει με ασφάλεια, απενεργοποιήστε την τροφοδοσία των εσωτερικών χώρων αναστρέφοντας το διακόπτη στο πίσω μέρος της τροφοδοσίας και αφαιρώντας το καλώδιο τροφοδοσίας εναλλασσόμενου ρεύματος.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ εδώ για να βρείτε την καλύτερη κάρτα γραφικών AGP για τις ανάγκες σας.

02 του 07

Άνοιγμα της θήκης υπολογιστή

Ανοίξτε την θήκη υπολογιστών. © Μαρκ Κιμίν

Εφόσον η εγκατάσταση της κάρτας απαιτεί να εγκατασταθεί μέσα στον υπολογιστή, είναι πλέον απαραίτητο να ανοίξετε τη θήκη. Η μέθοδος για την είσοδο στο εσωτερικό της υπόθεσης θα διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση. Οι περισσότερες νέες περιπτώσεις χρησιμοποιούν μια πόρτα ή έναν πίνακα που μπορεί να αφαιρεθεί, αλλά οι παλαιότερες περιπτώσεις μπορεί να απαιτούν την αφαίρεση ολόκληρου του καλύμματος. Βεβαιωθείτε ότι ξεβιδώσατε το κάλυμμα ή τον πίνακα και βάλτε τις βίδες σε ασφαλές μέρος.

03 του 07

Αφαιρέστε το κάλυμμα υποδοχής κάρτας PC

Αφαιρέστε το κάλυμμα υποδοχής κάρτας PC. © Μαρκ Κιμίν

Για να τοποθετήσετε σωστά την κάρτα στην θήκη, πρέπει να αφαιρεθεί το κάλυμμα υποδοχής που αντιστοιχεί στην υποδοχή κάρτας AGP. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ποιο κάλυμμα υποδοχής κάρτας PC ευθυγραμμίζεται με την υποδοχή κάρτας AGP, επειδή δεν είναι πάντα το πολύ αριστερό κάλυμμα. Η αφαίρεση συνήθως απαιτεί την αποσυναρμολόγηση του καλύμματος από το backplane και την ολίσθηση του, αλλά μερικές νέες περιπτώσεις χωρίς εργαλεία απλά γλιστρήστε ή σπρώξτε έξω.

04 του 07

Τοποθέτηση της κάρτας στην υποδοχή AGP

Τοποθετήστε την κάρτα στην υποδοχή. © Μαρκ Κιμίν

Είναι πλέον καιρός να τοποθετήσετε την κάρτα AGP στην υποδοχή. Για να το κάνετε αυτό, ευθυγραμμίστε την κάρτα AGP απευθείας στην υποδοχή στη μητρική πλακέτα. Πιέστε ελαφρά και το μπροστινό και το πίσω μέρος της κάρτας ταυτόχρονα για να πιέσετε την κάρτα προς τα κάτω στην υποδοχή. Αφού τοποθετηθεί η κάρτα στην υποδοχή, βιδώστε ή στερεώστε την κάρτα στην θήκη στην υποδοχή κάρτας PC.

Ορισμένες κάρτες AGP απαιτούσαν πρόσθετη ενέργεια από την τροφοδοσία του υπολογιστή. Αυτό παρέχεται μέσω ενός τετραπολικού συνδετήρα τροφοδοσίας Molex. Εάν η κάρτα σας το απαιτεί, βρείτε μια ελεύθερη υποδοχή τροφοδοσίας και συνδέστε την στην κάρτα.

05 του 07

Κλείνοντας τη Θήκη Υπολογιστών

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κολλήσει κάτω από το κάλυμμα. © Μαρκ Κιμίν

Αφού ολοκληρωθεί η εκκίνηση της κάρτας στον υπολογιστή, είναι καιρός να κλείσετε το σύστημα. Επιστρέψτε το κάλυμμα ή το πάνελ του υπολογιστή πίσω στη θήκη. Χρησιμοποιήστε τις βίδες που τοποθετήθηκαν νωρίτερα για να στερεώσετε ασφαλώς το κάλυμμα ή την πλάκα στην θήκη.

06 του 07

Σύνδεση της οθόνης στο

Συνδέστε την οθόνη στο δεξιό σύνδεσμο. © Μαρκ Κιμίν

Τώρα που η κάρτα έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή, είναι καιρός να συνδέσετε την οθόνη στην κάρτα γραφικών. Πολλές νέες κάρτες οθόνης έχουν πλέον πολλαπλές υποδοχές για να υποστηρίξουν περισσότερες από μία οθόνες. Μπορεί επίσης να διαθέτουν υποδοχές DVI ή αναλογικούς. Συνδέστε την οθόνη στην κατάλληλη υποδοχή της κάρτας γραφικών.

07 του 07

Τροφοδοτήστε τον υπολογιστή επάνω

Συνδέστε το Power Back στον υπολογιστή. © Μαρκ Κιμίν

Σε αυτό το σημείο, ολοκληρώνεται η εγκατάσταση της κάρτας γραφικών AGP. Η τροφοδοσία τώρα πρέπει να αποκατασταθεί στον υπολογιστή, συνδέοντας το καλώδιο τροφοδοσίας εναλλασσόμενου ρεύματος πίσω στην τροφοδοσία ρεύματος και αναστρέφοντας το διακόπτη τροφοδοσίας στο πίσω μέρος του υπολογιστή.

Μετά την εκκίνηση του υπολογιστή στο λειτουργικό σύστημα, οι οδηγοί για την κάρτα γραφικών θα πρέπει να εγκατασταθούν στο λειτουργικό σύστημα. Ανατρέξτε στην τεκμηρίωση που συνοδεύει την κάρτα οθόνης με τη σωστή μέθοδο εγκατάστασης των προγραμμάτων οδήγησης στο λειτουργικό σύστημα.