Πώς να πληκτρολογήσετε Curly Quotes και Curly Apostrophes

Αλλάξτε ανάμεσα σε ευθείες και σγουρές εισαγωγικές τιμές και αποστάξεις

Για να παρουσιάσετε μια επαγγελματική εμφάνιση στην εκτύπωση ή για να τηρήσετε τις κατευθυντήριες γραμμές στυλ ενός πελάτη, ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα αληθή εισαγωγικά εισαγωγικά και αποστάγματα στα έγγραφά σας. Αυτά τα αληθή εισαγωγικά και αποστάγματα σηματοδοτούνται αριστερά και δεξιά, σε αντίθεση με την ευθεία-ως-ραβδί μονής και διπλής εμφάνισης δείκτη δείχνουν σε ένα πληκτρολόγιο apostrophe κλειδί.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκτήσετε πρόσβαση και να χρησιμοποιήσετε σωστά τα εισαγωγικά εισαγωγικά, που ονομάζονται επίσης έξυπνα εισαγωγικά , καθώς και τα κατάλληλα αποσταθεροποιητικά σε Mac ή Windows PC .

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε έξυπνα αποσπάσματα

Πολλά προγράμματα λογισμικού, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft Word , έχουν ρυθμίσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτόματα εισαγωγικά ή έξυπνα (κατσαρά) εισαγωγικά, όπως πληκτρολογείτε. Αν δεν έχετε αυτήν την επιλογή στο λογισμικό σας, μπορείτε να κάνετε την αλλαγή καθώς πληκτρολογείτε. Παρακάτω είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έξυπνα εισαγωγικά σε υπολογιστές με Windows, Mac και σε HTML .

Κάντε Smart Quotes σε Windows PC

Για εναλλαγή της δυνατότητας ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης του Microsoft Word για Windows:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο .
  2. Επιλέξτε Επιλογές.
  3. Γυρίστε το Proofing στο αριστερό παράθυρο.
  4. Κάντε κλικ στις επιλογές αυτόματης διόρθωσης .
  5. Επιλέξτε την καρτέλα Αυτόματης μορφοποίησης .
  6. Επιλέξτε ή καταργήστε την επιλογή του πλαισίου μπροστά από τα ευθεία εισαγωγικά με έξυπνα αποσπάσματα για να αλλάξετε την αυτόματη αντικατάσταση της αυτόματης έξυπνης προσφοράς.

Για χειροκίνητη επιλογή έξυπνων εισαγωγικών, το πληκτρολόγιό σας πρέπει να διαθέτει αριθμητικό πληκτρολόγιο. Πρέπει να ενεργοποιηθεί το "Num lock". Για να χρησιμοποιήσετε τους αριθμητικούς κωδικούς, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο alt και πληκτρολογήστε τον τετραψήφιο κωδικό χαρακτήρα στο αριθμητικό πληκτρολόγιο.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το αριθμητικό πληκτρολόγιο και όχι τη σειρά αριθμών πάνω από το αλφάβητο, η σειρά αριθμών δεν θα λειτουργήσει.

Δημιουργήστε έξυπνες προσφορές σε Mac

Για εναλλαγή της δυνατότητας έξυπνων εισαγωγών σε ένα Mac στο Word :

Για χειροκίνητη επιλογή έξυπνων εισαγωγικών, πληκτρολογήστε ταυτόχρονα τα ακόλουθα πλήκτρα.

Προσθήκη προσφορών Smart στις ιστοσελίδες

Η τυπογραφία στο διαδίκτυο λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Τα έξυπνα αποσπάσματα δεν λειτουργούν πάντα καλά στον ιστό, γι 'αυτό και χρησιμοποιούνται ευθείες εισαγωγικά.

Ωστόσο, αν θέλετε να προσθέσετε σγουρά εισαγωγικά σε κώδικα HTML, κάντε τα εξής:

Συνήθως, στην τρέχουσα σχεδίαση ιστοσελίδων και εκτύπωση σε έντυπη μορφή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν υπερμεγέθη σγουρά αποσπάσματα για να προσθέσουν το ενδιαφέρον σε αποσπάσματα σε άρθρα ή γενικές σελίδες πληροφοριών.

Οδηγός γρήγορης αναφοράς στις συντομεύσεις πληκτρολογίου

Σημάδι Περιγραφή Windows Μακ HTML
' Απλή μονή αποστρόφηση ' ' '
" Ευθεία διπλή παραπομπή " " "
' Άνοιγμα ενιαίας αποστρόφου alt + 0145 επιλογή +] & lsquo;
' Κλείσιμο μονής αποστρόφου alt + 0146 επιλογή + αλλαγή +] & rsquo;
" Άνοιγμα διπλής παραπομπής alt + 0147 επιλογή + [ & ldquo;
" Κλείνοντας το διπλό απόσπασμα alt + 0148 επιλογή + μετατόπιση + [ & rdquo;

Περισσότερα για αυτό το ευθύ κλειδί αποστολής

Ευθεία εισαγωγικά έρχονται σε μας από την εκλαΐκευση της γραφομηχανής. Στην παραδοσιακή εκτύπωση και στοιχειοθέτηση, όλα τα εισαγωγικά ήταν σγουρά. Αλλά τα σύνολα χαρακτήρων γραφομηχανής περιορίζονταν από μηχανικούς περιορισμούς και φυσικό χώρο.

Αντικαθιστώντας τις εισαγωγικές και εισαγωγικές εισαγωγικές τιμές με αμφίπλευρα ευθεία εισαγωγικά, διατέθηκαν δύο διαθέσιμες θέσεις για άλλους χαρακτήρες.

Τα ευθεία σημάδια στο κλειδί της αποστρόφου ονομάζονται επίσης πριμοδότηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενιαίο ευθεία για τα πόδια και τα λεπτά και το διπλό σημάδι για ίντσες και δευτερόλεπτα, όπως στο 1'6 "για 1 πόδι, 6 ίντσες ή 30'15" για 30 λεπτά, 15 δευτερόλεπτα.