Πώς μπορώ να βρω έναν αριθμό έκδοσης οδηγού;

Βρείτε την έκδοση ενός εγκατεστημένου προγράμματος οδήγησης στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Ψάχνετε για τον αριθμό έκδοσης ενός προγράμματος οδήγησης που έχετε εγκαταστήσει; Μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζετε, ειδικά όταν είστε έτοιμοι να ενημερώσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης ή εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με ορισμένα είδη υλικού .

Ευτυχώς, η εύρεση ενός αριθμού έκδοσης οδηγού είναι αρκετά εύκολη, ακόμα κι αν δεν έχετε δουλέψει ποτέ με προγράμματα οδήγησης ή υλικό στα Windows πριν.

Πώς μπορώ να βρω τον αριθμό έκδοσης ενός οδηγού;

Μπορείτε να βρείτε έναν αριθμό έκδοσης του εγκατεστημένου προγράμματος οδήγησης από το Device Manager , μαζί με άλλες δημοσιευμένες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα οδήγησης. Ωστόσο, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ποικίλλουν κάπως ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε - αυτές οι διαφορές αναφέρονται παρακάτω.

Συμβουλή: Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι ποια από αυτές τις διάφορες εκδόσεις των Windows είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

  1. Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών .
    1. Σημείωση: Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό στα Windows 10 ή Windows 8 είναι από το μενού Power User (Χρήστης ενέργειας ) ή από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Δείτε την Συμβουλή 4 πιο κάτω για μερικές άλλες μεθόδους που μπορεί να είναι πιο γρήγορες για μερικούς ανθρώπους.
  2. Εντοπίστε τη συσκευή στη Διαχείριση συσκευών για την οποία θέλετε να δείτε πληροφορίες για τον οδηγό. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ανοίγοντας τις κύριες κατηγορίες συσκευών μέχρι να βρείτε το σωστό.
    1. Για παράδειγμα, αν προσπαθείτε να βρείτε τον αριθμό έκδοσης του προγράμματος οδήγησης για την κάρτα γραφικών σας, θα δείτε στην ενότητα "Προσαρμογείς οθόνης" ή στην ενότητα "Προσαρμογείς δικτύου" για την κάρτα δικτύου κ.λπ. Μπορείτε να ανοίξετε πολλές κατηγορίες όπως θέλετε μέχρι να βρείτε το σωστό.
    2. Σημείωση: Χρησιμοποιήστε το εικονίδιο > στα Windows 10/8/7 για να ανοίξετε μια κατηγορία συσκευών. Το εικονίδιο [+] χρησιμοποιείται σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows.
  3. Κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο τη συσκευή όταν την βρείτε και επιλέξτε Ιδιότητες από αυτό το μενού.
  4. Μεταβείτε στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης , που βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου Ιδιότητες .
    1. Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε αυτήν την καρτέλα, διαβάστε την παρακάτω Συμβουλή 2 .
  1. Η έκδοση του προγράμματος οδήγησης εμφανίζεται δίπλα στην έκδοση προγράμματος οδήγησης μόνο μερικές καταχωρήσεις στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης .
    1. Σημαντικό: Βεβαιωθείτε ότι προσέχετε και τον παροχέα οδηγού . Είναι πιθανό το τρέχον εγκατεστημένο πρόγραμμα οδήγησης να είναι προεπιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης (πιθανό από τη Microsoft), οπότε η σύγκριση των αριθμών έκδοσης δεν θα έχει αξία. Προχωρήστε και εγκαταστήστε τον ενημερωμένο οδηγό του κατασκευαστή, αλλά μόνο αν το νέο πρόγραμμα οδήγησης κυκλοφόρησε μετά την ημερομηνία οδήγησης που αναγράφεται.

Συμβουλές και περισσότερες πληροφορίες

  1. Θυμηθείτε να επιλέξετε σωστά τα προγράμματα οδήγησης 32-bit και 64-bit κατά τη λήψη ενημερώσεων για το υλικό σας.
  2. Η καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης είναι προσπελάσιμη μόνο αν βλέπετε τις ιδιότητες μιας συσκευής. Με άλλα λόγια, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει δεξί κλικ (ή πατήστε και κρατήστε πατημένο) στην πραγματική συσκευή και όχι στην κατηγορία στην οποία βρίσκεται η συσκευή.
    1. Για παράδειγμα, εάν κάνετε δεξί κλικ στην ενότητα "Προσαρμογείς οθόνης" και όχι σε μια συσκευή εντός αυτής της ενότητας, θα δείτε μόνο δύο επιλογές - Σάρωση για αλλαγές υλικού και Ιδιότητες και άνοιγμα του παραθύρου Ιδιότητες μπορεί να αποκαλύψει μόνο μία ή δύο καρτέλες και όχι αυτό που ακολουθούμε.
    2. Αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να επεκτείνετε την κατηγορία όπως σημειώθηκε στο Βήμα 2 παραπάνω και στη συνέχεια να ανοίξετε τις ιδιότητες της συσκευής υλικού. Από εκεί, θα πρέπει να δείτε την καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης και, τελικά, την έκδοση του προγράμματος οδήγησης, τον παροχέα του οδηγού, την ημερομηνία του οδηγού κ.λπ.
  3. Αν προτιμάτε, υπάρχουν προγράμματα που ονομάζονται προγράμματα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης που υπάρχουν αποκλειστικά για να βοηθήσουν στον προσδιορισμό του εάν ένα πρόγραμμα οδήγησης χρειάζεται ενημέρωση ή όχι. Επίσης εμφανίζουν συνήθως την έκδοση του εγκατεστημένου προγράμματος οδήγησης και την έκδοση του ενημερωμένου προγράμματος οδήγησης που μπορείτε να εγκαταστήσετε μέσω του παλιού. Ανατρέξτε στη λίστα Εργαλεία του Free Driver Updater για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα χρήσιμα προγράμματα.
  1. Το μενού Power User και ο Πίνακας Ελέγχου είναι σίγουρα οι πιο κοινά γνωστοί τρόποι πρόσβασης στη Διαχείριση Συσκευών, αλλά το ίδιο πρόγραμμα μπορεί να ανοίξει και με άλλους τρόπους, όπως και από τη γραμμή εντολών . Η χρήση διαφορετικής μεθόδου για το άνοιγμα της Διαχείρισης Συσκευών ενδέχεται να είναι ταχύτερη για μερικούς ανθρώπους.
    1. Ανατρέξτε στην ενότητα "Άλλοι τρόποι για να ανοίξετε τη Διαχείριση συσκευών" στο μάθημα " Πώς να ανοίξετε το Διαχειριστή Συσκευών", εάν ενδιαφέρεστε να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών από τη Γραμμή εντολών , το παράθυρο διαλόγου "Εκτέλεση" ή μέσω της διαχείρισης υπολογιστών στα Εργαλεία διαχείρισης .