Πώς να κατεβάσετε τα βίντεο YouTube στο Linux

Αποθηκεύστε τα βίντεο YouTube στον υπολογιστή σας για να τα παρακολουθήσετε εκτός σύνδεσης

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την αποθήκευση βίντεο YouTube στο σκληρό σας δίσκο, σε αντίθεση με την αφή τους στο διαδίκτυο και την προβολή τους online.

Για παράδειγμα, εάν πάρετε τακτικά το τρένο για να εργαστείτε ή ταξιδεύετε αεροπορικώς, γνωρίζετε ότι η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι είτε αραιή είτε δεν υπάρχει. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε μια σειρά εκπαιδευτικών βίντεο, καλό είναι να γνωρίζετε ότι δεν βασίζεστε στο διαδίκτυο ή το γεγονός ότι τα βίντεο ενδέχεται να αποσυνδεθούν από την αρχική αφίσα.

Επιπλέον, όταν το βίντεο είναι εκτός σύνδεσης, μπορείτε να το παρακολουθήσετε όσο συχνά θέλετε, χωρίς να επηρεαστείτε το εύρος ζώνης του δικτύου, κάτι που μπορεί εύκολα να υποβαθμίσει την απόδοση του δικτύου σας, εάν κάνετε βίντεο συνεχούς ροής.

Υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα εργαλεία για τη λήψη βίντεο YouTube χρησιμοποιώντας Linux, όπως youtube-dl, Clipgrab, Nomnom και Python-pafy. Το Ytd-gtk χρησιμοποιείται συχνά μαζί με το youtube-dl αφού παρέχει ένα GUI για ευκολότερη χρήση. Το Minitube και το Smtube σάς δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθείτε βίντεο YouTube απευθείας από την επιφάνεια εργασίας.

Αυτός ο οδηγός, ωστόσο, εξηγεί τον τρόπο λήψης βίντεο YouTube χρησιμοποιώντας Youtube-dl και Ytd-gtk σε Linux. Η λήψη βίντεο YouTube χρησιμοποιώντας το youtube-dl είναι μια από τις πολλές από τις αγαπημένες μας εντολές τερματικού Linux .

Συμβουλή: Εάν θέλετε να λάβετε την έκδοση MP3 ενός βίντεο YouTube , μπορείτε να το κάνετε και αυτό. Ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να μάθετε πώς να ακούτε το βίντεο YouTube ως αρχείο ήχου MP3 στον υπολογιστή, το τηλέφωνο ή το tablet σας .

01 από 04

Κατεβάστε το youtube-dl

Κατεβάστε το βίντεο από το YouTube χρησιμοποιώντας το Ubuntu.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το youtube-dl χρησιμοποιώντας τον σχετικό διαχειριστή πακέτων για τη διανομή του Linux σας.

Εάν χρησιμοποιείτε το Ubuntu, μπορείτε να εγκαταστήσετε το youtube-dl από το Κέντρο λογισμικού του Ubuntu ή με το apt-get .

Για να χρησιμοποιήσετε την επιλογή τερματικού, ξεκινήστε ενημερώνοντας μερικά πράγματα στο πίσω μέρος, έτσι εισάγετε αυτές τις εντολές με τη σειρά, πατώντας Enter μετά από κάθε μία:

sudo apt-get ενημέρωση sudo apt-get αναβάθμιση sudo apt-get εγκαταστήσετε youtube-dl

Η παραπάνω εντολή "εγκατάστασης" θα λειτουργήσει για όλες τις διανομές που βασίζονται στο Ubuntu, όπως το Linux Mint, το Elementary OS και το Zorin.

Εάν χρησιμοποιείτε Fedora ή CentOS, χρησιμοποιήστε το Yum Extender ή το yum :

yum να εγκαταστήσετε το youtube-dl

Χρησιμοποιείτε το openSUSE; Δοκιμάστε το YaST ή το Zypper για την εγκατάσταση του youtube-dl.

02 από 04

Κατεβάστε ένα βίντεο χρησιμοποιώντας το youtube-dl

Προφανώς, προτού μπορέσετε να κατεβάσετε ένα βίντεο, θα πρέπει να βρείτε τη διεύθυνση URL του, έτσι ώστε το youtube-dl να γνωρίζει ποιο βίντεο θα πάρει.

  1. Ανοίξτε το YouTube και αναζητήστε το βίντεο ή κάντε κλικ στο σύνδεσμο για το βίντεο εάν λάβατε τη διεύθυνση URL του YouTube μέσω email ή σε κάποια άλλη εφαρμογή.
  2. Αφού βρεθείτε στο YouTube, πηγαίνετε επάνω στην άκρη της σελίδας όπου βρίσκεται η διεύθυνση και επιλέξτε όλα αυτά ώστε να επισημαίνονται.
  3. Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + C για να αντιγράψετε την τοποθεσία στο βίντεο.
  4. Ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και πληκτρολογήστε το youtube-dl .
  5. Τοποθετήστε ένα κενό και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στο παράθυρο του τερματικού και επικολλήστε το σύνδεσμο.
  6. Πατήστε Enter για να εκτελέσετε την εντολή youtube-dl και να κατεβάσετε το βίντεο.

Αυτό που πρέπει να δείτε στο παράθυρο του τερματικού πριν από τη λήψη του βίντεο μπορεί να μοιάζει με αυτό:

youtube-dl https://www.youtube.com/watch?v=ICZ3vFNpZDE

Σημείωση: Εάν λάβετε ένα σφάλμα σχετικά με την μη ενημέρωση του anconv, μπορείτε να εκτελέσετε δύο εντολές για να το διορθώσετε. Μετά την εκτέλεση αυτών, δοκιμάστε πάλι την εντολή youtube-dl:

sudo add-apt-repository ppa: heyarje / libav-11 && sudo apt-get ενημέρωση sudo apt-get εγκαταστήστε libav-tools

03 του 04

Λήψη και εγκατάσταση του ytd-gtk

Το ίδιο εργαλείο που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση του youtube-dl μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πάρει το ytd-gtk, το οποίο είναι το πρόγραμμα που μοιάζει με το πρόγραμμα του youtube-dl που μπορεί να είναι πιο εύκολο στη χρήση για μερικούς ανθρώπους.

Έτσι, είτε χρησιμοποιήστε τον διαχειριστή πακέτων γραφικών που παρέχεται με τη διανομή σας είτε μεταβείτε ξανά στο εργαλείο γραμμής εντολών.

Για το Ubuntu (και τα παράγωγά του), πληκτρολογήστε τα εξής:

sudo apt-get install ytd-gtk

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το ytd-gtk χρησιμοποιώντας την παραπάνω εντολή, κάντε λήψη του αρχείου DEB απευθείας και εγκαταστήστε το χειροκίνητα.

Εάν χρησιμοποιείτε το Fedora / CentOS, πληκτρολογήστε το εξής:

yum εγκαταστήστε ytd-gtk

Χρησιμοποιήστε το Zypper αν χρησιμοποιείτε το openSUSE.

04 του 04

Πώς να χρησιμοποιήσετε το YouTube Downloader

Youtube Downloader Για το Ubuntu.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη λήψη του YouTube απευθείας από το παράθυρο του τερματικού πληκτρολογώντας τα εξής:

ytd-gtk &

Σημείωση: Το & στο τέλος σας επιτρέπει να εκτελέσετε μια διαδικασία στο παρασκήνιο, έτσι ώστε ο έλεγχος να επιστρέφει στο παράθυρο του τερματικού σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα λήψης YouTube χρησιμοποιώντας το σύστημα μενού για τη διανομή σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Dash στο Ubuntu και να αναζητήσετε και να ανοίξετε το Youtube-Downloader για να εκτελέσετε την εφαρμογή.

Το πρόγραμμα λήψης YouTube έχει τρεις καρτέλες: "Λήψη", "Προτιμήσεις" και "Έλεγχος ταυτότητας". Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε το βίντεο YouTube:

  1. Από την καρτέλα "Λήψη", επικολλήστε τη διεύθυνση URL του βίντεο στο πλαίσιο διεύθυνσης URL και πατήστε το σύμβολο συν δίπλα του.
  2. Αφού προστεθεί το βίντεο στην ουρά, προσθέστε περισσότερα για να μπορείτε να κάνετε λήψη βίντεό σας χύμα ή χρησιμοποιήστε το κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία για να ξεκινήσετε τη λήψη.
  3. Το βίντεο θα αποθηκευτεί σε οποιαδήποτε θέση έχει επιλεγεί στην επιλογή "Λήψη φακέλου" στην καρτέλα "Προτιμήσεις".

Η καρτέλα "Προτιμήσεις" είναι πολύ σημαντική, διότι όταν κάνετε κλικ στη σύνδεση λήψης για πρώτη φορά ενδέχεται να εμφανιστεί ένα σφάλμα, δηλώνοντας ότι η απαιτούμενη μορφή δεν είναι διαθέσιμη.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι ο προεπιλεγμένος τύπος εξόδου βίντεο σε αυτό το πρόγραμμα λήψης YouTube είναι Hi-def, αλλά αυτή η μορφή δεν είναι διαθέσιμη σε όλα τα συστήματα.

Η καρτέλα προτιμήσεων σάς επιτρέπει να αλλάξετε τη μορφή εξόδου σε οποιονδήποτε από τους παρακάτω τύπους, οπότε επιλέξτε διαφορετικό και δοκιμάστε ξανά εάν λάβετε το σφάλμα μορφοποίησης:

Εκτός από την αλλαγή της μορφής εξόδου, μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον φάκελο εξόδου για τα βίντεο και να παράσχετε λεπτομερή στοιχεία λογαριασμού μεσολάβησης.

Η καρτέλα ελέγχου ταυτότητας σάς επιτρέπει να εισάγετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για το YouTube, εάν θέλετε να κάνετε λήψη ιδιωτικών βίντεο από έναν συγκεκριμένο λογαριασμό YouTube.