Πώς να Κανονικοποιήσετε αρχεία MP3 για αναπαραγωγή με τον ίδιο τόμο

Εάν ακούτε αρχεία MP3 στον υπολογιστή σας, στο iPod ή στο MP3 / media player, τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι θα έπρεπε να ρυθμίσετε την ένταση μεταξύ κομματιών λόγω της διαφορετικής έντασης. Αν ένα κομμάτι είναι πολύ δυνατό, τότε μπορεί να προκύψει «αποκοπή» (λόγω υπερφόρτωσης) που παραμορφώνει τον ήχο. Εάν ένα κομμάτι είναι πολύ ήσυχο, θα πρέπει κανονικά να αυξήσετε την ένταση του ήχου. η ηχητική λεπτομέρεια μπορεί επίσης να χαθεί. Με τη χρήση της ομαλοποίησης ήχου μπορείτε να προσαρμόσετε όλα τα αρχεία MP3 ώστε να παίζουν όλα με την ίδια ένταση.

Το ακόλουθο σεμινάριο θα σας δείξει πώς να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν λογισμικό για τον υπολογιστή, το οποίο ονομάζεται MP3Gain, για να κανονικοποιήσετε τα αρχεία MP3 χωρίς να χάσετε την ποιότητα ήχου. Αυτή η τεχνική χωρίς απώλειες (που ονομάζεται Replay Gain) χρησιμοποιεί την ετικέτα μεταδεδομένων ID3 για να ρυθμίσει την «ένταση» του κομματιού κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής αντί για την αναδειγματοληψία κάθε αρχείου που κάνουν κάποια προγράμματα. η αναδειγματοληψία συνήθως μειώνει την ποιότητα του ήχου.

Πριν ξεκινήσουμε, αν χρησιμοποιείτε τα Windows download MP3Gain και την εγκαταστήσετε τώρα. Για χρήστες Mac, υπάρχει ένα παρόμοιο βοηθητικό πρόγραμμα που ονομάζεται MacMP3Gain, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

01 από 04

Ρύθμιση του MP3Gain

Ευτυχώς ο χρόνος εγκατάστασης για το MP3Gain είναι πολύ γρήγορος. Οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις είναι βέλτιστες για τον μέσο χρήστη και έτσι η μόνη αλλαγή που συνιστάται είναι ο τρόπος με τον οποίο τα αρχεία εμφανίζονται στην οθόνη. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση εμφάνισης εμφανίζει τη διαδρομή του καταλόγου καθώς και το όνομα αρχείου, το οποίο μπορεί να καταστήσει δύσκολη την εργασία με τα αρχεία MP3. Για να διαμορφώσετε το MP3Gain για να εμφανίσετε μόνο ονόματα αρχείων:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Επιλογές στο επάνω μέρος της οθόνης.
  2. Επιλέξτε το στοιχείο του μενού Filename Display
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση αρχείου μόνο .

Τώρα, τα αρχεία που επιλέγετε θα είναι ευανάγνωστα στα κύρια παράθυρα της οθόνης.

02 από 04

Προσθήκη αρχείων MP3

Για να ξεκινήσετε την ομαλοποίηση μιας παρτίδας αρχείων, πρέπει πρώτα να προσθέσετε μια επιλογή στην ουρά αρχείων MP3Gain. Αν θέλετε να προσθέσετε μια επιλογή από μεμονωμένα αρχεία:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Προσθήκη αρχείων και χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης αρχείων για να μεταβείτε στο σημείο όπου βρίσκονται τα αρχεία σας MP3.
  2. Για να επιλέξετε τα αρχεία που βρίσκονται σε ουρά, μπορείτε να επιλέξετε μόνο μία ή να χρησιμοποιήσετε τις τυπικές συντομεύσεις πληκτρολογίου των Windows ( CTRL + A για να επιλέξετε όλα τα αρχεία σε ένα φάκελο), ( CTRL + πλήκτρο του ποντικιού για να περιηγηθείτε σε απλές επιλογές) κ.λπ.
  3. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή σας, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα για να συνεχίσετε.

Εάν πρέπει να προσθέσετε γρήγορα μια μεγάλη λίστα αρχείων MP3 από πολλούς φακέλους στον σκληρό σας δίσκο, κάντε κλικ στο εικονίδιο Προσθήκη φακέλου . Αυτό θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο πλοηγώντας σε κάθε φάκελο και επισημαίνοντας όλα τα αρχεία MP3 σε αυτά.

03 του 04

Αναλύοντας τα αρχεία MP3

Υπάρχουν δύο τρόποι ανάλυσης στο MP3Gain που χρησιμοποιούνται είτε για μεμονωμένα κομμάτια είτε για πλήρη άλμπουμ.

Αφού το MP3Gain εξετάσει όλα τα αρχεία στην ουρά, θα εμφανίσει τα επίπεδα έντασης, το υπολογιζόμενο κέρδος και θα επισημάνει τα κόκκινα αρχεία που είναι πολύ δυνατά και έχουν αποσπάσεις.

04 του 04

Κανονικοποίηση των μουσικών κομματιών σας

Το τελευταίο βήμα σε αυτό το σεμινάριο είναι να κανονικοποιήσετε τα επιλεγμένα αρχεία και να τα ελέγξετε μέσω της αναπαραγωγής. Όπως και στο προηγούμενο βήμα ανάλυσης, υπάρχουν δύο τρόποι εφαρμογής της κανονικοποίησης.

Αφού τελειώσει το MP3Gain, θα δείτε ότι όλα τα αρχεία στη λίστα έχουν κανονικοποιηθεί. Τέλος, για να κάνετε έναν έλεγχο ήχου:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Αρχείο
  2. Επιλέξτε Επιλογή όλων των αρχείων (εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου CTRL + A )
  3. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στα επισημασμένα αρχεία και επιλέξτε Αρχείο PlayMP3 από το αναδυόμενο μενού για να ξεκινήσετε την προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων.

Αν διαπιστώσετε ότι εξακολουθείτε να χρειαστεί να τροποποιήσετε τα επίπεδα ήχου των τραγουδιών σας, μπορείτε να επαναλάβετε το σεμινάριο χρησιμοποιώντας διαφορετικό τόμο στόχου.

Ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο.