Πώς να κατευθύνει το μήνυμα στο Twitter

Θέλατε ποτέ να στείλετε κάποιον ένα μήνυμα στο Twitter, αλλά δεν θέλετε να το δει δημόσια; Ίσως αφήνετε ένα μέλος της οικογένειας να γνωρίζει πότε θα είστε σε διακοπές ή ίσως να στείλετε ένα φίλο λεπτομέρειες για ένα πάρτι. Ας το παραδεχτούμε, μερικές φορές δεν θέλετε να μοιραστείτε τα πάντα δημοσίως.

Το Twitter έχει μια λειτουργία που ονομάζεται άμεσα μηνύματα ή DM που σας επιτρέπουν να δημοσιεύσετε ένα μήνυμα 280 χαρακτήρων σε ένα συγκεκριμένο άτομο στο Twitter ιδιωτικά. Αυτά τα μηνύματα δεν θα εμφανίζονται στη γραμμή χρόνου σας. Θα προβληθούν μόνο από τον παραλήπτη και τον αποστολέα στα άμεσα εισερχόμενα μηνύματά τους.

Μεταξύ των πολλών ενημερώσεων, αλλαγών, ανακοινώσεων και κυκλοφοριών χαρακτηριστικών, το Twitter πέρασε από μια γρήγορη φάση όπου επέτρεψε στους χρήστες να κατευθύνουν κανέναν μήνυμα. Αυτό έγινε μια αρκετά διαμάχη. Μερικοί άνθρωποι το αγάπησαν, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι το μισούσαν.

Ξεκίνησαν με την εξάλειψη των μηνυμάτων spam που αποστέλλονται επειδή οι έμποροι πλημμύριζαν άμεσα μηνύματα με συνδέσμους σε όλα τα είδη spammy ιστότοπων. Δυστυχώς, το λογισμικό φιλτραρίσματος Twitters λειτούργησε τόσο καλά, ώστε οι άνθρωποι που έστελναν νόμιμους συνδέσμους είχαν επίσης πρόβλημα. Για παράδειγμα, εάν στείλατε ένα μήνυμα που έλεγε "Γεια Mark", ανατρέξτε στον ιστότοπο του φίλου μου http://www.myfriendswebsite.com, "το Twitter θα το θεωρούσε δεσμό ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και δεν θα στείλει τις πληροφορίες σας.

Αλλά τότε η οργή έγινε πάρα πολύ και επέστρεψαν στον τρόπο που ήταν. Αν ακολουθήσετε κάποιον και την αμοιβή επιστρέφοντάς σας, τότε σας δίνεται το δικαίωμα να του στείλετε ένα άμεσο μήνυμα.

Παρακάτω είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να κατευθύνει το μήνυμα στο Twitter μέσω του διαδικτύου.

01 από 04

Εύρεση εισερχομένων άμεσων μηνυμάτων

Πού βρίσκονται τα άμεσα μηνύματα σας στο Twitter.com; Μεγάλη ερώτηση! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και δείτε την επάνω γραμμή πλοήγησης. Στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης έχω επισημάνει τη θέση των εισερχομένων άμεσων μηνυμάτων σας. Το εικονίδιο του μικρού φακέλου είναι τοποθετημένο μεταξύ της γραμμής αναζήτησης και του εικονιδίου του οδοντωτού τροχού. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο φακέλου θα φτάσετε στα άμεσα μηνύματα. Τα εισερχόμενα άμεσων μηνυμάτων σας μπορούν να κρατήσουν μόνο τα τελευταία 100 μηνύματα στα εισερχόμενά σας. Το Twitter αποθηκεύει τα υπόλοιπα στη βάση δεδομένων τους. Το Twitter έχει αναφέρει ότι εργάζονται για να δείξουν όλα τα παρελθόντα άμεσα μηνύματα.

02 από 04

Γνωριμία με τα εισερχόμενα άμεσων μηνυμάτων σας

Τώρα που βρίσκεστε στο φάκελο εισερχομένων άμεσων μηνυμάτων, θα δείτε τα μηνύματα που έχετε καταχωρίσει. Έχω σκοπίμως θολώσει τα μηνύματά μου, εξαιτίας όλων των δροσερά άκρως απόρρητα πράγματα που έχουμε στο cheatsubrey.com. Πιθανότατα θα έχετε μερικά μηνύματα spam από ανθρώπους που ξεκίνησαν σαν σφουγγαράκια καθαρισμού χνούδι και έγιναν εκατομμυριούχοι ακολουθώντας ένα απλό σύστημα που θα ήθελαν να σας πουν περισσότερα. Θυμηθείτε τι είπε η μητέρα σας: Εάν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, είναι πιθανότατα.

Στην κορυφή των εισερχομένων άμεσων μηνυμάτων σας, θα δείτε δύο κουμπιά. Έχω τις ετικέτες τους 1. και 2. Το πρώτο κουμπί είναι να "σημειώσετε όλα τα μηνύματα ως αναγνωσμένα". Πρόκειται για ένα εύχρηστο κουμπί, επειδή συχνά θα έχετε ένα εισερχόμενο πληκτρολόγιο γεμάτο ανοησίες και δεν χρειάζεται να ειδοποιηθείτε ότι πρέπει να το διαβάσετε. Το δεύτερο κουμπί είναι αυτονόητο. Είναι το κουμπί "Δημιουργία νέου μηνύματος". Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί για να συντάξετε ένα νέο μήνυμα.

03 του 04

Σύνταξη άμεσου μηνύματος

Τώρα είστε έτοιμοι να συνθέσετε το μήνυμά σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αναθέσετε σε ποιον θα αποστείλετε το άμεσο μήνυμα. Στο παράδειγμα μου παραπάνω στέλνω ένα άμεσο μήνυμα στον φίλο μου Μάρκ.

Πληκτρολογήστε το μήνυμά σας στο παρακάτω πεδίο φόρμας. Ακριβώς όπως Tweets, έχετε μόνο 280 χαρακτήρες για να γράψετε το μήνυμά σας. Αφού ολοκληρώσετε τη σύνταξη, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί αποστολής μηνυμάτων.

04 του 04

Προσθήκη φωτογραφιών σε απευθείας μηνύματα

Πρόσφατα, το Twitter έχει προσθέσει τη δυνατότητα επισύναψης φωτογραφιών σε απευθείας μηνύματα. Οι παραγωγοί της βιομηχανίας λένε ότι είναι μια κίνηση ενάντια στη δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Snapchat. Για να στείλετε μια εικόνα μέσω άμεσου μηνύματος, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο εικονίδιο μικρής κάμερας στην κάτω αριστερή γωνία του πλαισίου σύνθεσης. Το έχω επισημάνει στο παραπάνω screenshot. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε μια εικόνα από τον υπολογιστή σας. Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα ή να πληκτρολογήσετε πρόσθετο κείμενο στον παραλήπτη σας. Οι εικόνες εμφανίζονται ως προεπισκοπήσεις στο πλαίσιο άμεσων μηνυμάτων. Μπορείτε να δείτε την εικόνα που έστειλα ο Mark και μπορεί να κάνει κλικ πάνω του και να αποκτήσει την εικόνα πλήρους μεγέθους.

Και εκεί το έχετε, όλα τα βήματα για το πώς να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα. Ό, τι κι αν κάνετε, μην εισέλθετε στην πρακτική ανεπιθύμητης αλληλεπίδρασης της αυτοματοποίησης των εργασιών του Twitter, όπως αυτόματα DMing νέους ανθρώπους που σας ακολουθούν. Μερικοί άνθρωποι θα αχρηστεύσουν όποιον το κάνει.