Πώς να δημιουργήσετε βίντεο Tutorials χρησιμοποιώντας Vokoscreen

Εισαγωγή

Θέλατε ποτέ να δημιουργήσετε ένα εκπαιδευτικό βίντεο για να μοιραστείτε με τους φίλους σας ή να μοιραστείτε με μια ευρύτερη κοινότητα όπως το Youtube;

Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να δημιουργήσετε βίντεο προβολής σε προβολή της επιφάνειας εργασίας του Linux χρησιμοποιώντας το Vokoscreen.

01 του 06

Πώς να εγκαταστήσετε το Vokoscreen

Εγκαταστήστε το Vokoscreen.

Το Vokoscreen θα είναι πιθανόν διαθέσιμο στο διαχειριστή πακέτων GUI που παρέχεται από την επιλεγμένη διανομή Linux, είτε αυτό είναι το Κέντρο Λογισμικού στο Ubuntu , το Software Manager στο Linux Mint, ο Διαχειριστής πακέτων GNOME, το Synaptic , το Yum Extender ή το Yast.

Για να εγκαταστήσετε vokoscreen από τη γραμμή εντολών μέσα στο Ubuntu ή το Mint εκτελέστε την ακόλουθη εντολή apt :

sudo apt-get να εγκαταστήσετε vokoscreen

Μέσα στο Fedora ή το CentOS μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το yum ως εξής:

yum install vokoscreen

Τέλος, στο openSUSE μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το zypper ως εξής:

zypper εγκαταστήσετε vokoscreen

02 του 06

Η διασύνδεση χρήστη Vokoscreen

Δημιουργία βίντεο φροντιστηρίων χρησιμοποιώντας το Vokoscreen.

Το Vokoscreen έχει ένα περιβάλλον εργασίας χρήστη με πέντε καρτέλες:

Η καρτέλα ρυθμίσεων οθόνης ελέγχει την πραγματική εγγραφή βίντεο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι εάν πρόκειται να καταγράψετε ολόκληρη την οθόνη, ένα απλό παράθυρο εφαρμογής ή μια περιοχή στην οθόνη που μπορείτε να επιλέξετε με το ποντίκι.

Βρήκα ότι η καταγραφή με παράθυρα είχε την άσχημη συνήθεια να κόβει το επιλεγμένο παράθυρο. Αν γράφετε εντολές τερματικού, θα χάνατε το πρώτο γράμμα κάθε λέξης.

Εάν θέλετε να εστιάσετε πραγματικά σε μια περιοχή της οθόνης και να την κάνετε μεγαλύτερη, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη μεγέθυνση. Μπορείτε να επιλέξετε πόσο μεγάλο είναι το παράθυρο μεγέθυνσης από 200x200, 400x200 και 600x200.

Εάν έχετε δει ποτέ το Linux Action Show ή το Linux Help Guy videos, θα παρατηρήσετε ότι έχουν εμφανίσει τις εικόνες της κάμεράς τους στην οθόνη. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας το Vokoscreen κάνοντας κλικ στην επιλογή webcam.

Τέλος, υπάρχει η επιλογή να έχετε έναν χρονομετρητή αντίστροφης μέτρησης ο οποίος μετράει μέχρι την έναρξη της εγγραφής, ώστε να μπορείτε να ορίσετε πρώτα τον εαυτό σας.

Για την πραγματική καταγραφή του βίντεο υπάρχουν πέντε κουμπιά πλήκτρων:

Το κουμπί εκκίνησης ξεκινά τη διαδικασία εγγραφής και το κουμπί stop σταματά την εγγραφή.

Το κουμπί παύσης θέτει σε παύση το βίντεο το οποίο μπορεί να επαναληφθεί χρησιμοποιώντας το κουμπί έναρξης. Είναι ένα καλό κουμπί για να το χρησιμοποιήσετε εάν χάσετε το ίχνος της σκέψης σας ή αν εγγράφετε μια μακρά διαδικασία που θέλετε να παραλείψετε όπως μια λήψη.

Το κουμπί αναπαραγωγής σάς επιτρέπει να αναπαράγετε την εγγραφή σας και το κουμπί αποστολής σάς επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα στο βίντεο.

03 του 06

Πώς να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις ήχου χρησιμοποιώντας το Vokoscreen

Εγγραφή βίντεο με Vokoscreen.

Η δεύτερη καρτέλα στην οθόνη (που υποδεικνύεται με το σύμβολο του μικροφώνου) σας επιτρέπει να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις ήχου.

Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να εγγράψετε ήχο ή όχι και εάν θα χρησιμοποιήσετε το παλμό ή το alsa. Εάν επιλέξετε pulseaudio, μπορείτε να επιλέξετε τη συσκευή εισόδου για εγγραφή χρησιμοποιώντας τα πλαίσια ελέγχου που παρέχονται.

Η ρύθμιση alsa σάς επιτρέπει να επιλέξετε συσκευές εισόδου από μια αναπτυσσόμενη λίστα.

04 του 06

Πώς να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις βίντεο χρησιμοποιώντας το Vokoscreen

Ρύθμιση ρυθμίσεων βίντεο χρησιμοποιώντας το Vokoscreen.

Η τρίτη καρτέλα (που υποδεικνύεται με το σύμβολο τροχαλιών ταινίας) σάς επιτρέπει να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις βίντεο.

Μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό των καρέ ανά δευτερόλεπτο προσαρμόζοντας τον αριθμό πάνω και κάτω.

Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε ποιος κωδικοποιητής θα χρησιμοποιηθεί και ποια μορφή βίντεο θα καταγραφεί.

Οι προεπιλεγμένοι κωδικοποιητές είναι mpeg4 και libx264.

Οι προεπιλεγμένες μορφές είναι mkv και avi.

Τέλος, υπάρχει ένα πλαίσιο ελέγχου που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε την καταγραφή του δρομέα του ποντικιού.

05 του 06

Πώς να ρυθμίσετε διάφορες ρυθμίσεις Vokoscreen

Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις Vokoscreen.

Η τέταρτη καρτέλα (που υποδεικνύεται με το σύμβολο εργαλείων) σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε κάποιες διαφορετικές ρυθμίσεις.

Σε αυτήν την καρτέλα, μπορείτε να επιλέξετε την προεπιλεγμένη τοποθεσία για την αποθήκευση βίντεο.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής βίντεο που χρησιμοποιείται όταν πιέζετε το κουμπί αναπαραγωγής.

Οι προεπιλογές στον υπολογιστή μου ήταν avplay banshee, totem και vlc.

Μία ρύθμιση που πιθανώς θέλετε να επιλέξετε είναι η επιλογή ελαχιστοποίησης του Vokoscreen κατά την εκκίνηση της εγγραφής. Εάν δεν το κάνετε τότε το GUI Vokoscreen θα παραμείνει ενεργό καθ 'όλη τη διάρκεια.

Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε αν θα ελαχιστοποιήσετε τη Vokoscreen στο δίσκο συστήματος.

06 του 06

Περίληψη

Vokoscreen Βοήθεια.

Η τελική καρτέλα (που υποδεικνύεται με το σύμβολο τρίγωνο) περιέχει μια λίστα συνδέσμων σχετικά με το Vokoscreen, όπως η αρχική σελίδα για τον ιστότοπο, η λίστα αλληλογραφίας, οι σύνδεσμοι υποστήριξης, οι σύνδεσμοι προγραμματιστών και ένας σύνδεσμος δωρεάς.

Όταν τελειώσετε τη δημιουργία βίντεο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο επεξεργασίας βίντεο για να τα διαμορφώσετε για ιστό ή για άλλους σκοπούς.

Στη συνέχεια, μπορείτε να τα ανεβάσετε στο κανάλι σας στο Youtube και να λάβετε κάτι σαν αυτό:

https://youtu.be/cLyUZAabf40

Ποιο είναι το επόμενο?

Αφού καταγράψετε τα βίντεό σας χρησιμοποιώντας το Vokoscreen, είναι καλή ιδέα να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το Openshot που θα καλυφθεί σε έναν μελλοντικό οδηγό βίντεο.