Πώς να δημιουργήσετε δικτυακά σύρματα

Τα κορνίζα ιστοτόπων είναι απλά γραμμικά σχέδια που δείχνουν την τοποθέτηση στοιχείων σε μια ιστοσελίδα. Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο με την επεξεργασία της διάταξης ενός απλού πλαισίου στην αρχή της διαδικασίας σχεδιασμού αντί για ένα πολύπλοκο σχέδιο αργότερα.

Η χρήση wireframes είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε ένα έργο ιστοτόπου, καθώς επιτρέπει σε εσάς και τον πελάτη σας να εστιάσετε στη διάταξη χωρίς να αποπροσανατολιστεί το χρώμα, ο τύπος και άλλα στοιχεία σχεδίασης. Επικεντρωθείτε σε αυτό που συμβαίνει στις ιστοσελίδες σας και το ποσοστό του χώρου που αναλαμβάνει κάθε στοιχείο, το οποίο μπορεί να προσδιοριστεί από τις ανάγκες του πελάτη σας.

01 από 03

Τι πρέπει να συμπεριλάβετε σε ένα δικτυακό δίκυκλο

Απλό παράδειγμα wireframe.

Όλα τα σημαντικά στοιχεία μιας ιστοσελίδας θα πρέπει να εκπροσωπούνται στο wireframe του ιστοτόπου σας. Χρησιμοποιήστε απλά σχήματα αντί για πραγματικά γραφικά και επισημάνετε τα. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν:

02 του 03

Πώς να δημιουργήσετε δικτυακά σύρματα

OmniGraffle Στιγμιότυπο οθόνης.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε ένα wireframe ιστότοπου. Περιλαμβάνουν:

Σχεδίαση με το χέρι σε χαρτί

Αυτή η μέθοδος είναι χρήσιμη όταν αντιμετωπίζετε πρόσωπο με έναν πελάτη. Σχεδιάστε τις ιδέες του σχεδίου σας σε χαρτί, με έμφαση σε ποια στοιχεία πρέπει να πάτε.

Χρησιμοποιώντας το Adobe Photoshop, Illustrator ή άλλο λογισμικό

Τα περισσότερα πακέτα λογισμικού γραφικών διαθέτουν όλα τα βασικά εργαλεία που απαιτούνται για τη δημιουργία καλωδίων. Απλές γραμμές, σχήματα και κείμενο (για την ετικέτα των στοιχείων σας) είναι όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα παρουσιάσιμο wireframe.

Χρησιμοποιώντας το λογισμικό που δημιουργήθηκε για αυτόν τον τύπο εργασίας

Ενώ το Photoshop και το Illustrator μπορούν να κάνουν το τέχνασμα, ορισμένα πακέτα λογισμικού αναπτύσσονται ειδικά για αυτόν τον τύπο εργασίας. Το OmniGraffle είναι ένα κομμάτι λογισμικού που απλοποιεί τη δημιουργία καλωδίων προσφέροντας εργαλεία σχήματος, γραμμής, βέλους και κειμένου για χρήση σε κενό καμβά. Μπορείτε ακόμη να κατεβάσετε προσαρμοσμένα σύνολα γραφικών (δωρεάν) στο Graffletopia, τα οποία σας δίνουν περισσότερα στοιχεία, όπως τα κοινά κουμπιά ιστού, για τα οποία μπορείτε να εργαστείτε.

03 του 03

Τα οφέλη

Με τα κορνίζα ιστότοπων, έχετε το πλεονέκτημα να τροποποιήσετε ένα απλό σχέδιο γραμμής για να επιτύχετε την επιθυμητή διάταξη. Αντί να μετακινήσετε σύνθετα στοιχεία γύρω από μια σελίδα, μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να σύρετε μερικά κιβώτια σε νέες θέσεις. Είναι επίσης πολύ πιο παραγωγικό για εσάς ή τον πελάτη σας να εστιάσετε πρώτα στη διάταξη ... δεν θα ξεκινήσετε με σχόλια όπως "Δεν μου αρέσει αυτό το χρώμα εκεί!" Αντ 'αυτού, θα ξεκινήσετε με μια οριστική διάταξη και δομή για που θα βασιστεί το σχέδιό σας.