Τι να κάνετε εάν το Wii σας δεν μπορεί να διαβάσει ένα δίσκο

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για ένα Wii που δεν θα αναπαράγει ένα δίσκο

Μερικές φορές ένα Wii ή Wii U δεν μπορεί να διαβάσει ένα δίσκο, ή το παιχνίδι θα παγώσει ή θα συντριβεί. Και, περιστασιακά, η κονσόλα δεν θα παίξει καθόλου δίσκο. Πριν να ρίξετε το δίσκο στον κάδο απορριμμάτων ή την κονσόλα έξω από το παράθυρο, εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορεί να σας επιστρέψουν στο παιχνίδι.

Τι πρέπει να κάνετε αν αποτύχει να αναπαραχθεί ένας δίσκος

Αν ένας δίσκος δεν παίζει σωστά, ελέγξτε αν υπάρχει κάτι στο δίσκο που θα εμπόδιζε την κονσόλα να το διαβάσει. Εάν κρατάτε την κάτω πλευρά του δίσκου στο φως, θα πρέπει να βλέπετε τυχόν μουτζούρες ή γρατζουνιές. Εάν είναι μουντό, ο καθαρισμός του δίσκου θα διορθώσει συχνά το πρόβλημα. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τα πανιά μικροϊνών για καθαρισμό γυαλιών ή? ένας ιστός είναι ο δεύτερος καλύτερος. Απλά τρίψτε το σμάλτο. (Όταν χρησιμοποιείτε ιστό, βγάλτε πρώτα το σημείο με την αναπνοή σας πρώτα.)

Μην ασκείτε μεγαλύτερη δύναμη από ό, τι είναι απαραίτητο. είναι ένα λεπτό δίσκο και όχι ένας νεροχύτης. Μόλις ο δίσκος φαίνεται καθαρός, τοποθετήστε τον πίσω στην κονσόλα και δείτε τι συμβαίνει. Αν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, βρείτε ένα φωτεινότερο φως και κοιτάξτε ξανά. ίσως έχετε χάσει κάτι.

Μια γρατσουνιά είναι πιο προβληματική. Αν είναι ένα παιχνίδι που μόλις αγοράσατε, δοκιμάστε να το ανταλλάξετε από όπου το αγοράσατε. Διαφορετικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να γυαλίσετε το μηδέν. υπάρχει ένα καλό διδακτικό άρθρο σχετικά με την αντιμετώπιση γρατσουνιών στο WikiHow.

Ορισμένες παλιότερες μονάδες Wii έχουν πρόβλημα με δίσκους διπλής στρώσης, οι οποίοι πακετάρουν περισσότερες πληροφορίες σε δίσκο (τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν δίσκους διπλού στρώματος περιλαμβάνουν Xenoblade Chronicles ή Metroid Prime Trilogy). Εάν έχετε ένα Wii που έχει πρόβλημα να διαβάσει ένα δίσκο διπλού στρώματος, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα κιτ καθαρισμού φακών που διατίθεται σε οποιοδήποτε οπτικό κατάστημα.

Εάν έχετε καθαρίσει το δίσκο και έχετε καθαρίσει το Wii και δεν θα συνεχίσει να παίζει, είναι πιθανώς απλά ένας κακός δίσκος.

Σημείωση : Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό δίσκο για την κονσόλα σας. Μερικοί άνθρωποι ακόμα δεν συνειδητοποιούν ότι το Wii και το Wii U είναι διαφορετικές κονσόλες. Το Wii U είναι συμβατό προς τα πίσω, οπότε θα παίξει παιχνίδια Wii, αλλά το Wii δεν είναι συμβατό προς τα εμπρός, οπότε ένας δίσκος Wii U δεν θα παίξει σε ένα Wii.

Τι να κάνετε εάν δεν θα προβληθούν δίσκοι

Ο καθαρισμός της κονσόλας με ένα κιτ καθαρισμού φακών είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε αν η κονσόλα δεν διαβάζει δίσκους. Εάν είστε τυχεροί, το μόνο πρόβλημα είναι ένας βρώμικος φακός.

Εάν ο καθαρισμός του φακού δεν σας βοηθήσει, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια ενημέρωση συστήματος .

Εάν ο καθαρισμός και η ενημέρωση δεν κάνουν τίποτα, ήρθε η ώρα να επικοινωνήσετε με τη Nintendo.