Το ασύρματο σύστημα οικιακού κινηματογράφου Axiim προφίλ

Ενώ οι τηλεοράσεις 4K Ultra HD, OLED, Curved Screen και HDR παίρνουν όλη τη δημοσιότητα στην πλευρά βίντεο των CES, στην πλευρά του ήχου, το Dolby Atmos και το DTS: X τροφοδοτούν το επίκεντρο στις μέρες μας, αλλά η αναζήτηση πρακτικών και τα προσιτά ασύρματα ηχεία για χρήση στο περιβάλλον home theater (δεν μιλάμε για όλα αυτά τα φορητά ηχεία Bluetooth) λειτουργεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία, με εταιρίες όπως το Summit Wireless και WiSA να πρωτοστατούν.

Η Bang & Oflusen διαθέτει ένα εντυπωσιακό σύστημα για σχεδόν 2 χρόνια, αλλά είναι μακριά από τα πορτοφόλια των περισσότερων καταναλωτών. Το Enclave Audio προσφέρει ένα ελπιδοφόρο φθηνό σύστημα οικιακού κινηματογράφου με ασύρματα ηχεία, η Klipsch έφερε τα πρώτα ασύρματα ηχεία αναφοράς στην αγορά και μια εταιρεία που ίσως δεν γνωρίζετε, η Axiim, με έδρα το Kirkland της Ουάσιγκτον, εισήλθε στην αγορά με την Σύστημα Axiim Q.

Το Axiim Q

Το Axiim Q είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ήχου οικιακού κινηματογράφου, που αποτελείται από έναν κεντρικό δέκτη AV με επιλογή είτε 5.1 ή 7.1 συστήματος ηχείων.

Δέκτη Axiim Q AV

Για να ξεκινήσετε, ο δέκτης Axiim Q AV, αν και προσφέρει μερικά από ό, τι ένας παραδοσιακός δέκτης οικιακού κινηματογράφου, είναι επίσης πολύ μικρότερος. Ο λόγος για τον συμπαγή του χαρακτήρα είναι ότι αντί να τοποθετούνται όλοι οι ενισχυτές που απαιτούνται για την τροφοδοσία των ηχείων, οι ενισχυτές τοποθετούνται πραγματικά μέσα στα ηχεία. Ο δέκτης απλώς μεταδίδει τα ηχητικά σήματα που προέρχονται από τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με αυτό, ασύρματα (έως και 24bits στα 96kHz χρησιμοποιώντας πρότυπα που έχει θεσπίσει η Wisa) στα ηχεία και το υπογούφερ.

Όταν ρυθμίζετε το σύστημα, κάθε ηχείο μπορεί να μεταβιβαστεί σε ένα συγκεκριμένο κανάλι. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι παρόλο που τα ηχεία λαμβάνουν ασύρματα σήματα από τον δέκτη AV Q, δεδομένου ότι κάθε ηχείο (και υπογούφερ) φιλοξενεί το δικό του ενισχυτή, το ηχείο πρέπει να είναι ακόμη συνδεδεμένο με εναλλασσόμενο ρεύμα μέσω ενός καλωδίου (όπου είναι ο Nikola Tesla όταν τον χρειάζεστε ?).

Επιπλέον χαρακτηριστικά του δέκτη Q περιλαμβάνουν:

Μενού επί της οθόνης: Παρέχεται δυνατότητα εγκατάστασης, λειτουργίας και προσβασιμότητας περιεχομένου.

Ρύθμιση και έλεγχος ήχου: Σύζευξη ηχείων και βαθμονόμηση απόστασης, ισοσταθμιστής γραφικών 10 ζωνών και κύριος όγκος.

Αποκωδικοποίηση ήχου: Ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση για τις περισσότερες μορφές surround Dolby και DTS, συμπεριλαμβανομένων των Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio .

Υποστήριξη βίντεο: Αναλύσεις βίντεο μέχρι 1080p (60fps) 2D ή 3D.

Είσοδοι AV: 6 εισόδους HDMI, 4 συνδέσεις USB και συνδεσιμότητα σκληρού δίσκου eSATA (υποστηρίζει τη λειτουργία Discovery μουσικής σε συνδεδεμένες συσκευές USB και σκληρούς δίσκους eSATA). Σημείωση: Δεν παρέχονται ψηφιακές οπτικές / ομοαξονικές ή αναλογικές συνδέσεις ήχου / βίντεο .

Έξοδος: 1 έξοδος HDMI.

Bluetooth: Άμεση ροή ασύρματου δικτύου από συμβατές συσκευές.

Δυνατότητα δικτύου: Gigabit Ethernet και WiFi. Επιτρέπει επίσης την ενημέρωση του υλικολογισμικού μέσω δικτύου.

Τηλεχειριστήριο: Παρέχεται απομακρυσμένη σύνδεση Bluetooth, θύρα IR που παρέχεται για χρήση με τηλεχειριστήρια γενικής χρήσης που βασίζονται σε IR. Οι εφαρμογές απομακρυσμένου ελέγχου iOS και Android αναμένεται να είναι διαθέσιμες.

Διαστάσεις (HxWxD): 1,8 x 11,3 x 8,1 ίντσες (45 x 287 x 207 mm).

Βάρος: 2,54 λίβρες (1,15 kg).

Τροφοδοσία: 100-240VAC, 50 / 60Hz, Λιγότερο από 13W.

Τα ηχεία που χρησιμοποιούνται στο σύστημα είναι τα axiim XM.4211CS (Κέντρο καναλιών), XM.4111SS (κανάλια κύριου και περιμετρικού και το XM.101SW (υπογούφερ)).

Κεντρικό ηχείο καναλιών - XM.4211CS

Χαρακτηριστικά ενισχυτή: Ψηφιακός ενισχυτής ισχύος κατηγορίας D υψηλής απόδοσης με ακουστική αντιστοίχιση (Προηγμένη ισχύς εξόδου ισχύος).

Υποδοχή ασύρματου ήχου: συμβατό με WiSA, 24bit / 96kHz.

Τύπος περιβλήματος: Σφραγισμένο.

Οδηγοί ηχείων: Ένας υφασμάτινος θόλος Tweeter μήκους 1 ιντσών (25 mm), Διπλό 4-ιντσών mid-range / woofer.

Απόκριση συχνότητας: 80Hz-20kHz.

Διαστάσεις (ΠxWxD): 5,8 x 14,1 x 5,7 ίντσες (147 x 358 x 145 mm).

Βάρος: 7,45 λίβρες (3,39 kg).

Τροφοδοσία: 100-240VAC, 50 / 60Hz.

Δορυφορικά ηχεία - XM.4111SS

Χαρακτηριστικά ενισχυτή: Ψηφιακός ενισχυτής υψηλής απόδοσης κατηγορίας D υψηλής απόδοσης (εξειδικευμένη απόδοση εξερχόμενων).

Υποδοχή ασύρματου ήχου: συμβατό με WiSA, 24bit / 96kHz.

Τύπος περιβλήματος: Σφραγισμένο (ακουστική αναστολή)

Οδηγοί ηχείων: Ένας τοίχος με υφασμάτινο θόλο 1 ιντσών (25 mm), Μεσαία εύρος / γούφερ 4 ιντσών.

Απόκριση συχνότητας: 80Hz-20kHz.

Διαστάσεις (HxWxD): 10,6 x 5,7 x 5,7 ίντσες (270 x 145 x 145 mm).

Βάρος: 5,40 λίβρες (2,41 kg).

Τροφοδοσία: 100-240VAC, 50 / 60Hz.

Υπογούφερ - XM.101SW

Χαρακτηριστικά ενισχυτή: Ψηφιακός ενισχυτής ισχύος κατηγορίας D υψηλής απόδοσης (εξειδικευμένη ισχύς εξόδου).

Υποδοχή ασύρματου ήχου: συμβατό με WiSA, 24bit / 96kHz.

Τύπος περιβλήματος: Σφραγισμένο (ακουστική αναστολή)

Πρόγραμμα οδήγησης ομιλητή: Ένας οδηγός 10 ιντσών.

Απόκριση συχνότητας: 20Hz-100Hz.

Διαστάσεις (HxWxD): 15,9 x 12,5 x 12,5 ίντσες (405 x 318 x 318 mm).

Βάρος: 34,2 λίβρες (15,5 kg).

Τροφοδοσία: 100-240VAC, 50 / 60Hz.

Περισσότερες πληροφορίες

Τώρα, εάν η Axiim μπορεί να βρει ένα ασύρματο σύστημα ήχου και ηχεία ασύρματου συστήματος οικιακού κινηματογράφου Dolby Atmos - που θα αυξήσει την απόδοση και την μπάρα εφαρμογών λίγο ψηλότερα ...

Ωστόσο, τα ασύρματα συστήματα ήχου οικιακού κινηματογράφου και τα ηχεία από την Klipsch και την Axiim είναι επιτυχημένα, αυτό θα μπορούσε να είναι ένας πραγματικός εναλλάκτης παιχνιδιών για ήχο οικιακού κινηματογράφου - δεν υπάρχει πλέον ακαταστασία καλωδίων ομιλητών!