Τρόπος χρήσης της καταγραφής για την αντιμετώπιση προβλημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook

Ρυθμίστε την καταγραφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν το Outlook δεν λειτουργεί

Η αποστολή και η λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνήθως λειτουργεί χωρίς πολλή προσπάθεια στο Outlook, αλλά όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να κάνετε κορυφή πίσω από τις σκηνές για να δείτε τι συμβαίνει. Αυτό λειτουργεί επιτρέποντας την καταγραφή στο Outlook και στη συνέχεια την επιθεώρηση του αρχείου LOG .

Όταν ένα ανεξήγητο σφάλμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν απλώς «πάει μακριά» όταν κάνετε επανεκκίνηση του Outlook ή επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας , η αναζήτηση ενός αρχείου καταγραφής σφαλμάτων είναι το επόμενο βήμα. Μόλις ενεργοποιηθεί η καταγραφή, το Outlook μπορεί να δημιουργήσει μια λεπτομερή λίστα με τα όσα κάνει όταν προσπαθεί να ανταλλάξει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με αυτό το ειδικό αρχείο LOG, μπορείτε είτε να εντοπίσετε το πρόβλημα μόνοι σας είτε τουλάχιστον να το δείξετε στην ομάδα υποστήριξης του ISP σας για ανάλυση.

Τρόπος χρήσης της καταγραφής για την αντιμετώπιση προβλημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook

Ξεκινήστε ενεργοποιώντας την καταγραφή στο Outlook:

  1. Μεταβείτε στο μενού Αρχείο> Επιλογές ή Εργαλεία> Επιλογές αν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του Outlook.
  2. Επιλέξτε την καρτέλα Για προχωρημένους από τα αριστερά.
    1. Σε παλαιότερες εκδόσεις του Outlook, πηγαίνετε αντ 'αυτού σε Άλλο> Σύνθετες επιλογές .
  3. Στα δεξιά, μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε την ενότητα Άλλο και τοποθετήστε ένα πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο στοιχείο Ενεργοποίηση καταγραφής αντιμετώπισης προβλημάτων .
    1. Δεν βλέπετε αυτή την επιλογή; Ορισμένες εκδόσεις του Outlook την αποκαλούν Ενεργοποίηση καταγραφής (αντιμετώπιση προβλημάτων) ή Ενεργοποίηση καταγραφής αλληλογραφίας (αντιμετώπιση προβλημάτων) .
  4. Πατήστε OK σε οποιοδήποτε ανοιχτό παράθυρο για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να κλείσετε τις υποδείξεις.
  5. Κλείστε και επανεκκινήστε το Outlook.
    1. Σημείωση: Θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα όταν ανοίγει το Outlook που εξηγεί ότι η καταγραφή είναι ενεργοποιημένη και ότι μπορεί να μειώσει την απόδοση. Πατήστε το κουμπί No για τώρα, έτσι ώστε η καταγραφή να παραμείνει ενεργοποιημένη μέχρι να τελειώσουμε.

Τώρα είναι καιρός να αναπαραγάγουμε το πρόγραμμα ώστε να μπορέσουμε να επιθεωρήσουμε το ημερολόγιο σε ένα μεταγενέστερο βήμα. Προσπαθήστε να στείλετε ή να λάβετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε ξανά το πρόβλημα. Αφού έχετε, απενεργοποιήστε την καταγραφή επιστρέφοντας στα παραπάνω βήματα και αφαιρώντας τον έλεγχο δίπλα στην επιλογή καταγραφής.

Κάντε επανεκκίνηση του Outlook ξανά, κλείνοντας το και στη συνέχεια ανοίγοντάς το ξανά, και στη συνέχεια ακολουθήστε τα εξής βήματα για να βρείτε το αρχείο καταγραφής του Outlook:

  1. Χτυπήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows Key + R για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση .
  2. Πληκτρολογήστε % temp% και στη συνέχεια πατήστε Enter για να ανοίξετε το φάκελο temp.
  3. Το αρχείο LOG που θέλετε να ανοίξετε εξαρτάται από το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και τον τύπο λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε ορίσει.
    1. POP και SMTP: Ανοίξτε το αρχείο OPMLog.log αν ο λογαριασμός σας συνδέεται με έναν διακομιστή POP ή εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
    2. IMAP: Ανοίξτε το φάκελο Καταγραφή του Outlook και, στη συνέχεια, το φάκελο που ονομάζεται μετά από το λογαριασμό σας IMAP. Από εκεί, ανοίξτε imap0.log, imap1.log , κλπ.
    3. Hotmail: Υπάρχει ένας παλιός λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail συνδεδεμένος μέσω του Outlook; Ανοίξτε το φάκελο καταγραφής του Outlook , επιλέξτε το Hotmail και, στη συνέχεια, βρείτε http0.log, http1.log κ.λπ.

Συμβουλή: Το αρχείο LOG μπορεί να διαβαστεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Σημειωματάριο είναι ίσως το πιο εύκολο για χρήση στα Windows, και το TextEdit είναι παρόμοιο για macOS. Ωστόσο, δείτε τη λίστα με τους Καλύτερους Επεξεργαστές Δωρεάν Κειμένων, αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε κάτι πιο προηγμένο.